Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GOÜ'den tanıtım ve destek standı

        (Fotoğraflı)

        Dursun Ekrem Er

        TOKAT (İHA) - Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversitelerinin matematik, kimya, biyoloji ya da ziraat mühendisliği programlarını seçerek yerleşen öğrencilerin, gerekli şartları taşımaları halinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından aylık 625 lira bursla destekleneceklerini söyledi.

        Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından yıl boyunca yapılan tanıtım çalışmalarına ek olarak 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan tercih işlemlerinde öğrencilere yardımcı olmak için Yeraltı Çarşısı üzerinde tanıtım stantı açıldı. Stantta konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin,"Her yıl olduğu gibi bu yıl da biz kent merkezimizde öğrencilerimize tercih döneminde yardımcı olmak için standımızı açtık. Tercihlerinde yardımcı olabilmeleri için rehber öğretmenlerimizle öğrencilerimizi bir araya getirdik. 18-26 Temmuz tarihleri arasında devam eden LYS tercihlerinde öğrencilerimizin en doğru kararı verebilmelerine yardımcı olmak için buradayız. Öğrenci işlerinden, araştırma görevlilerden öğretim üyelerine kadar birçok arkadaşımızla birlikte gençlerimizin yanında olmak istedik" dedi.

        Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin Türkiye'nin tercih edilen üniversiteleri arasında olduğunu söyleyen Şahin, öğrencilere verdikleri ilk tavsiyenin gönüllerindeki programa karar vermeleri yönünde olduğunu söyleyerek,"Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat'ta 25 yılında. Tıp'tan diş hekimliğine kadar, mühendislikten fen edebiyat fakültesine kadar, sağlık bilimlerinden iktisadi idari bilimlere kadar bir çok bölümle eğitim veren üniversitemize gençlerimizi bekliyoruz. Öğrencilerimize tercih dönemlerindeki ilk tavsiyemiz gönüllerindeki programa karar vermeleri yönünde oluyor. Kendi yeteneği, yetkinliği ve birikimine göre ben ne okumalıyım sorusuna cevap bulmalı, karar vermeli. Ondan sonra bu programı hangi şehirde okumalıyım sorusunu kendisine sormalı. Tokat öğrenci için çok kolay bir şehir, huzurlu bir şehir. Biz de dinamik, şeffaf ve tercih edilen bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizin bizi tercih etmelerinin doğru olacağına inanıyorum" diye konuştu.

        Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde 34 bin öğrenciye ve 9 bine yakın kontenjana sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Şahin şunları söyledi.

        "Yükseköğretim Kurulu son yıllarda çok güzel işler yapıyor. Belli alanlarda, temel bilimlerde, fizik, kimya, biyoloji gibi alanlarda, içerisinde Ziraat Fakültesi de olmak üzere Yükseköğretim Kurulu tarafından destek bursları veriliyor. Birçok arkadaşımız bunun farkında değil. Bu konuda tercih klavuzunda yer alan bilgilerin öğrencilerimiz tarafından iyice irdelenmesini tavsiye ediyorum. Örneğin bizim üniversitemizde, matematik, kimya, biyoloji ya da ziraat mühendisliği programını tercih eden öğrencilerimiz, eğer gerekli şartları sağlıyorsa bu burslardan faydalanabiliyor. Tercih sıralamasındaki yeri ve tercih ettiği üniversitenin şartları taşıyan programına ilk 3 öğrenci arasında yerleşmesiyle birlikte 1 yıl boyunca her ay 625 lira destek bursu alacak. Hatta bu desteğin öğrencilerimizi çok mutlu edecek en önemli taraflarından birisi de desteğin alınan diğer burslardan etkilenmiyor olması ve her halükarda bu imkandan faydalanılacak olması. Yükseköğretim Kurulumuzca verilen bu desteğin devlet üniversitelerinde belirli bölümlerde geçerli olduğunu da bir kez daha hatırlatmakta fayda var."

        (DEE-UY-Y-)

        21.07.2017 13:30:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa