Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birlik Vakfı Öğrenci Yurdunun temeli atılıyor

        - Temel atma törenine TBMM Başkanı Kahraman katılacak

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun temeli atılıyor. Temel atma törenine, Birlik Vakfı'nın kurucuları arasında yer alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman katılacak.

        Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından yaptırılacak olan 350 kişilik öğrenci yurdunun temeli atılacak. Temel atma törenine Milli Türk Talebe Birliğinin ve Birlik Vakfının kurucularından TBMM Başkanı İsmail Kahraman katılacak. Kahraman, önce saat 14.00'da gerçekleştirilecek olan, Birlik Vakfı Kayseri Şubesinin açılışına, saat 16.00'da da Birlik Vakfı Öğrenci Yurdunun temel atma törenine katılacak. Kahraman, akşam yemeğinde, Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şubesindeki gençlerle bir araya geldikten sonra Kayseri'den ayrılacak.

        Hedef: gençlerin milli-manevi değerlerle yetişmesi

        Yurt binası yapımının, Birlik Vakfının mili-manevi değerlere sahip gençlere yetişmesi hedefine hizmet edeceğini belirten Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, arsanın mülkiyetinin Vakıflara ait olduğunu ve Vakıf tarafından yap-işlet-devret modeliyle yıllık 200 bin TL'ye kiralandığını ifade etti. Ayrıca, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın programa katılımlarının, kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, "Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliğinin devamıdır. Milli Türk Talebe Birliği 1916 yılında kurulan güçlü bir sivil toplum örgütüdür ve gençlerin milli-manevi değerler doğrultusunda yetiştirilmesini hedefler. 1980 darbesi ile birlikte diğer sivil toplum kuruluşları gibi kapatılan Birlik, 1985 yılında kurulan Birlik Vakfı ile tekrar hayat kazanmıştır. Vakfın kurucusu ve Milli Türk Talebe Birliğinin de bir süre başkanlığını yapmış olan Sayın Meclis Başkanımız İsmail Kahraman'ın, Vakfımızın açılışı ve yurdumuzun temel atma törenine katılması bizim için çok anlamlıdır" dedi.

        Birlik Vakfının gayesinin, geleceğin teminatı olan gençlerin, inançlı, vatansever, kültürlü ilmi seviyesi yüksek, çağdaş bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip kişiler olmasını sağlamak ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Adıgüzel, MTTB ve Birlik Vakfının 15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesinde de önemli etkileri olduğunu belirtti. Başkan Mehmet Adıgüzel, "Vakfımızın ve gençlik yapılanması olan MTTB'nin, 12 Eylül'de millet olarak yaşadığımız askeri darbeyle kapatılmasına rağmen, 15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile gösterilen sivil mukavemete destek vermesi oldukça manidardır. Bu bağlamda Vakfımız yurt ve burs çalışmaları ile hedefleri doğrultusunda, gençlerin mili manevi değerlerle yetişmesini sağlamaya yönelik faaliyetlerine durmadan devam edecektir" ifadelerini kullandı.

        (SK)

        21.07.2017 13:09:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa