Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıeylül heyeti kardeş şehir Hacılar'da

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tokmak

        BALIKESİR (İHA) - Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberindeki heyet ile birlikte kardeş şehir olan Kayseri'nin Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici'yi ziyaret etti.

        Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri Hacılar'ın misafiri oldu. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve meclis üyeleri Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve heyetini belediye kapısında karşıladı.

        Hacılar Belediyesi meclis salonunda konuşan Belediye Başkanı Doğan Ekici, 2016 yılının ekim ayında kardeş belediye protokolü imzaladıkları Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve heyetini ilçelerinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        "Siz ağabeysiniz"

        Kardeşliğin paylaşmak anlamına geldiğinin altını çizen Başkan Ekici, "Sizlerin tecrübelerinden istifade edeceğiz. Birbirimiz ile maddi manevi görüş, proje alış verişinde bulunalım. Kardeş diyoruz tabi siz ağabeysiniz, büyük ilçesiniz. Sizin tecrübelerinizden istifade edeceğiz. Sayın Başkanımızı, meclis üyelerimizi ve değerli eşlerini ilçemizde ağırlanmaktan onur duyduğumu belirtir saygılar sunarım" dedi.

        "Kardeşlik hesabi değil hasbi"

        Başkan Ekici ile iki ayrı ortak noktaları olduğunun altını çizen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da, belediyeler arasında kardeş belediyecilik anlayışının her geçen gün ivme kazandığını söyledi. Türkiye'de belediyecilik denildiği zaman ilk akla gelen şehrin İstanbul Konya ve Kayseri olduğunu kaydeden Başkan Kafaoğlu, "Burada belediye başkanlığının çok güzel örnekleri sergilendi. Buralardan örnekler alındı. Bizde kardeş belediyeyi belirlerken bu durumu göz önünde bulundurduk. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunacağız. Kayseri belediyecilikte ileri seviyede, mutlak suretle bu durumdan da istifa etmeliyiz. Hacılar Belediyemizin özelliği OSB. Bu bölgede. Balıkesir'de de, Altıeylül ilçesinde. Bu şekilde ortak özelliklerimiz de var. Bu ortak çalışmalarımız daha da artacak. Bu kardeşlik hesabi değil hasbi bir kardeşliktir" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından her iki belediye başkanı karşılıklı hediye takdiminde bulundu ve daha sonra Hacılar Belediyesi Kültür Merkezi gezildi, daha sonra Kayseri'nin en yüksek zirvesine çıkıldı. Hacılar ve Altıeylül heyeti günün son ziyaretini Erciyes Tekir Kapıya yaptı.

        (HT

        21.07.2017 12:29:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa