Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şaphane MYO yeni bölümleriyle tercih dönemine hazır

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - 1994 yılında eğitim hayatına başlayan Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu 2017-2018 eğitim öğretim dönemine de yeni bölümleriyle hazır olduğu belirtildi.

        18-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek üniversite tercihleri için meslek yüksekokul ve programları hakkında bilgi veren Şaphane Meslek Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Feyyaz Ebeoğlugil kuruluşundan günümüze 3500 civarında mezun veren ve bugün itibariyle 500 öğrencinin eğitim gördüğü Şaphane Meslek Yüksekokulu'nun bu yıl Hukuk Büro Yönetimi Sekreterliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Bankacılık ve Sigortacılık, Yerel Yönetimler Programlarına 295 kontenjanla yeni bölümleriyle öğrencilerini karşılayacağını ifade etti.

        Müdür Feyyaz Ebelioğlugil, ''Meslek Yüksekokulu olarak Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programlarının Türkiye'de 3.'cüsünü Dumlupınar Üniversitesine kazandırmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programı, 40 normal öğretim ve 40 ikinci öğretim olmak üzere toplam 80 kontenjan ile Hukuk Bürolarının, Avukatların aradığı nitelikte, yönetim asistanlığı ve hukuk bilgisiyle donatılmış, yetkin elemanlar yetiştirecektir.

        Son dönemlerde hem öğrenciler hem de sektör tarafından yoğun ilgi gören Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programına yine bu yıl ilave 40 ikinci öğretim öğrencisi alınacaktır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programları içerisinde verilen eğitimin kalitesi yanında, öğretim elemanı kadrosu yönetiminde öğrenciler tarafından okul gazetesi çıkarılan tek meslek yüksekokulu olma özelliğini ve gururunu taşımaktadır. Objektif Öğrenci gazetesi başarısıyla Sayın Rektörümüzün, Üniversite yönetiminin ve bölgenin takdirini kazanmıştır'' dedi.

        "Türkiye'de ilk defa yapılan Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği Protokolü imzaladı"

        Müdür Ebelioğlugül, ''Üniversitemiz ve Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi, Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde Türkiye'de ilk defa yapılan Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği Protokolü imzaladı. Uygulamalı Sigorta derslerinde başarı kriterini yakalayan öğrencilerimiz Sofis Ultimate Kullanım Sertifikası'nın sahibi olacak. Bu sertifika ile öğrencilerimiz özgeçmişlerini (CV) zenginleştirmenin yanında sigorta sektöründe aranan nitelikli çalışan olacaklar. Ayrıca Mikro Prosesör tarafından Sofis Hizmeti alan sigorta acentelerinde öğrencilerin istihdam edilmesine aracılıkta bulunulacaktır. 4. programımız olan Yerel Yönetimler Programı mezunlarına Belediyeler, Kaymakamlıklar, Valilikler, İl Özel İdareleri ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam imkanı yaratmaktadır. Son yıllarda Yerel Yönetimlerin giderek artan önemi çerçevesinde, daha nitelikli ve kaliteli personel istihdam etme düşünceleriyle Yerel Yönetimler Programları mezunlarına olan ilgileri giderek artmaktadır'' ifadelerini kullandı.

        ''KYK' yurtlarımız beş yıldızlı otel konforunda''

        Şaphane Meslek Yüksekokulunu tercih edecek öğrencilerin sık sorduğu barınma ve ulaşım sorularına yanıt veren MYO Müdür Ebeoğlugil, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde hizmete giren 328 kapasiteli 'KYK' kız yurdu ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek 50 kapasiteli 'KYK' erkek yurdu sayesinde 5 yıldızlı otel konforunda barınma hizmetine Şaphane'de kavuşulduğunu belirtti.

        Ebeoğlugil, ayrıca apart, özel yurt ve kiralık ev imkanlarının mevcut olduğunu da kaydetti.(YD-EFE)

        21.07.2017 11:23:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa