Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslanapa Ovası'nda hasat dönemi dualarla başladı

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde hasat dönemi ilçe protokolünün katıldığı dualarla başladı.

        Kütahya'nın buğday ambarı ilçelerinden olan Aslanapa'da buğday hasatı, Aslanapa Kaymakamı Emin Kaymak, Belediye Başkanı Asaf Akar, Aslanapa Çiftçi Malları Koruma Başkanı Veli Akıncı ve çiftçilerin katıldığı törenle başladı.

        Aslanapa ovasında düzenlenen törende Çiftçi Malları Koruma Başkanı Veli Akıncı, Aslanapa ovasında çiftçilerimizle birlikte dualarla mahsullerimizin hasat ve harmanına başladık. Bahar mevsimindeki bol yağışın ürünlere bereket olarak yansıdığını görüyoruz. Çiftçilerimiz bu yıl ki verimden oldukça umutlu dedi.

        Akıncı, ''Biçerdöverciler her tarlaya göre ayarlarını yapması gerekiyor. Bu konuda ürün sahipleri de hassas olması lazım. Eğer ürün kaybını fazla miktarda görürlerse bize ihbar etsinler. Bizde bu kayıplar üzerinde denetimler yaparak gerekirse ceza işlem uygularız. Kesinlikle operatör belgesi olmayan sürücülerin tarlanızda hasat yapmaması gerekiyor. Bu yıl hem buğday hem de saman da verimli bir yıl bekliyoruz. Bunu da ilkbaharda bölgemizin yağış alması ve iklim şartlarının uygun gitmesine bağlıyoruz. Geçen seneye göre rekoltede olarak yüzde 15 ile 20 arasında artış hedefimiz. Bu da çiftçimizin cebine kazanç olarak girecektir" ifadelerini kullandı.

        Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar, ''Hasat dönemimiz çiftçilerimize bereketli olsun. Rabbim emeklerinin karşılığını versin. Bu yıl kalite ve verim olarak güzel bir hasat dönemi beklentimiz var'' dedi. (YD-EFE)

        21.07.2017 11:16:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa