Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut :" Kara tren gecikiyordu ama hızlı tren hiç gelmiyor"

        (Fotoğraflı)

        Veysel Korkmaz

        SİVAS (İHA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Uğur Bulut 2006 yılında Sivaslılara müjdelenen ve sürekli ileri tarihe sarkıtılan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'ni eleştirerek,"Kara tren gecikiyordu ama hızlı tren hiç gelmiyor" dedi.

        İl Başkanı Uğur Bulut parti binasında yaptığı açıklamada,"Sultan Şehir Sivas'ı Ankara'ya bağlayacak olan Hızlı Tren Projesi, nüfusunun

        birkaç katı dışarıda yaşamak zorunda kalmış, gerek istihdam, gerek eğitim ve gerekse ulaşım konularında makus talihini yenememiş, Cumhuriyetin ilk yıllarında sanayileşmiş şehirler arasında ilk sıralarda yer alan Sivas'ımızda büyük heyecan uyandırmıştı. Sivas kamuoyu adeta buna kilitlenmiş, büyük bir beklenti içine girmişti. Ankara- İstanbul hızlı tren hattının açılması ile başlayıp '2012'de Ankara-Sivas arası 2,5 saat' sloganıyla başlatılan bu proje hepimizde heyecan uyandırmış ve Sivas'ın makus talihini yenme noktasında bir dönüm noktası olarak görülmüş idi. Tüm ihaleler yapılmış 2012'de teslim edilmesi gereken bu proje gerek Yerköy-Ankara gerekse Yerköy-Sivas arası Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş rant sevdalısı siyasetçi ve seçilmişler tarafından adeta arap saçına döndürülmüştür. Devlet kaynaklarını arpalık gibi gören bu anlayış sahipleri, Hızlı Tren Projesi'nin gecikmesinin gerçek müsebbipleridir" dedi.

        Parti olarak karşı oldukları Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisine yapılması planlanan istasyon ve güzergah yapımının yakın zaman da firmanın iflas etmesi gerekçesiyle durdurulduğu söyleyen Bulut,"Söz konusu şantiyeler kuş uçmaz kervan geçmez hale gelmiştir. BBP Sivas İl Başkanlığı ve teşkilatları olarak diyoruz ki lütfen ama lütfen devletin malı deniz mantığı ile hareket etmeyiniz. Devlet malının yetim malından farkı yoktur anlayışı ile şehir merkezinde istasyon olacak şekilde hızlı trenin yeniden ihale edilerek Sivas'ımıza bir an önce gelmesi göç veren şehrimizin gelişmesi açısından çok elzem bir durumdur" diye konuştu.

        (VK-UY-Y-)

        20.07.2017 16:01:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa