Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sincik Malatya yolu genişliyor

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Erkut

        ADIYAMAN (İHA) - 2015 yılında Karayolları yol ağına alınan Sincik-Malatya karayolunda yol genişletme çalışmaları başladı.

        Sincik Malatya yolunun standardını çok yüksek hale getirileceğini belirten TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, köy yolları standartlarında olan bu yolu yapılacak çalışmalar ile karayolları standartlarına getirileceğini söyledi.

        Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bu yolumuz köy yolu standartlarında bir yoldu, ilk etapta karayolları ağına aldık. Şimdi bu yolumuzun standardını karayolları standardına getirerek daha da güzel bir yolu haline getireceğiz. Yapılacak çalışmalarda öncelikle yol genişletmesi, yolun enine ve boyuna eğiminde düzeltmeler ve heyelanlı kesimlerin ıslahı şeklinde toprak işleri çalışmaları yapılacaktır. Ayrıca gerekli yerlere yeni menfez ve boru geçişleri veya mevcut sanat yapılarının uzatılması ile sanat yapısı işleri ve son olarak da alttemel, temel ve astarlı Sathi Kaplama yapımı şeklinde tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi.

        Yapılacak çalışmalar neticesinde hem yol platformunda genişleme sağlanacağını hem de sürüş konforu açısından iyileşmeler olacağını belirten Aydın, "Bu proje yaklaşık 30 milyon TL olarak hesaplanmıştır. İlk etapta 10 milyon liralık bir yatırımla çalışmalara başlandı. Bunu artırarak inşallah 30 milyon liraya kadar çıkartacağız. Sincik bizim için özeldir, çok sevdiğimiz ve kendimizi oraya ait hissetmiş olduğumuz bir ilçemizdir. Dolayısıyla inşallah bütün sorunlarını yakinen takip edip tek tek çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

        (AHM)

        20.07.2017 14:21:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa