Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi çarşılar kanun bekliyor

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Merkezi Bursa'da bulunan Tarihi Çarşılar Federasyonu'na bağlı dernekler Konya'da bir araya geldi.

        Aralarında İstanbul, Bursa ve İzmir'in de bulunduğu 84 il ve ilçede faaliyet gösteren yüzlerce tarihi çarşı, kapalıçarşı, arasta, bedesten, han, kervansaray ve pazar yeri esnafını ve 75 bin işyerini temsil eden Tarihi Çarşılar Federasyonu, derneklerle yönetilmeye çalışılan çarşıların kanuni düzenlemeye kavuşmasını istiyor. Federasyon Başkanı Muhsin Özyıldırım, tarihi çarşıların milletin varlığını, geleneğini ve toplumun alışveriş kültürünü yansıtan önemli değerler olduğunu ifade ederken, bu önemli tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılması adına yasal düzenlemelere gerek duyulduğunu ifade etti. Özyıldırım, "Tarihi Çarşılar Yasa Tasarısı"nın bir an önce meclis gündemine gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

        Özyıldırım, yönetim kurulu olarak önümüzdeki günlerde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bir dizi ziyaret planladıklarını belirtti. Özyıldırım, kurultaylarının Konya'da gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya teşekkür etti.

        Öte yandan tarihi çarşıların bir federasyon çatısı altında birleşmesine yönelik en büyük desteği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin verdiğini ifade eden Özyıldırım, tarihi çarşıların yaşatılması ve çarşı esnafının meselelerinin çözümü konusunda en güçlü desteği yerel yönetimlerden aldıklarını belirtti.

        (İDR-MŞ)

        20.07.2017 14:13:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa