Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Germencik yatırımcıların göz bebeği odu

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Yatırımcıların ilgi odağı olan Germencik, dev yatırım atakları ile vatandaşlara istihdam sağlamak ve ilçeyi kalkındırmak adına yeni yatırımcılarına kapılarını açtı.

        45 yıldır üretimine İzmir'de devam eden TARİŞ İncir Birliği'ne bağlı kolonya fabrikasının Ortaklar OSB 'ye gelecek olması Germencik'e biraz daha hareketlilik getirecek. Yaklaşık 150 kişiye iş imkanı sağlayacak olan Kolonya fabrikası 9 milyon liraya mal olacak.

        9 bin metrekare alanda yıllık ortalama 1 milyon litre üretim yapacak olan TARİŞ İncir Birliği Kolonya fabrikası hakkında konuşan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın; "İlçemizde istihdam yaratmak için yatırımcılarımıza her türlü imkanı hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. TARİŞ İncir Birliği tarafından İlçemiz Ortaklar mahallemizde bulunan OSB de kurulacak kolonya fabrikası ile yaklaşık 150 kişiye iş imkanı sağlanacak. TARİŞ İncir Birliğine bağlı Kolonya fabrikası yaklaşık 135 gün içerisinde tamamlanacak ve faaliyetlerine başlayacak. Bu yatırımın Ortaklar OSB ye kazandırılmasında destek veren herkese, başta TARİŞ İncir Birliği Yönetim Kuruluna ve Başkan Mustafa BİRCAN beye eski Başkanlara ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu yatırım öncesinde ilçemizde faaliyet göstermeye devam eden Egeden Grup Polonezköy Süt ve Süt ürünleri yaklaşık 60 dönüm üzerinde kuruldu ve ilçemizde ciddi bir yatırım yaparak istihdam sağladılar. DİM projesi ile yine yaklaşık 60 dönüm üzerinde kurulu İncir OSB projesine Germencik Belediyesi olarak imza attık ve bu Projelerimizi en yakın zamanda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Ortaklar Organize sanayi bölgemizde yeni yatırımcılar arasında VS Anadolu Gıda firması da çok yakında faaliyete geçecek. Bu İşletmede yine 200 ile 300 kişi arasında bir istihdam söz konusu. VS Anadolu Gıda işletmesi Ortaklar organize sanayi bölgesinde 40 dönüm arazi üzerinde kurulu, işletme kurutulmuş meyve ve sebze üretimi gerçekleştirerek hem çiftçimize hem Germencikli hemşerilerimize istihdam sağlamış olacak. Ortaklar da faaliyetini sürdüren bir diğer yatırımcı ise As çimento firması kurulduğu günden bu yana İlçemizde istihdam yaratıyor. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar Büyük Dev Germencik sloganı ile gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Yatırımcılarımızı ilçemizde ağırlamak ve üretim imkanı sağlamak için ne gerekiyor ise yapmaya hazırız. İlçemizin önünü açmak ve istihdam alanı yaratarak işsizlik sayısını azaltmak adına gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz yatırımcılarımıza kapımız her zaman açık" dedi.

        (MB-E)

        20.07.2017 13:58:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa