Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diş üzerinde yapılan restorasyon psikolojiyi de düzeltiyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Dişler üzerinde yapılan restorasyonlar da hastanın kaybetmiş olduğu fonksiyonun, estetiğin ve diş kaynaklı konuşma bozukluklarının iyileştirildiğini belirten Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, yapılan protezlerle sadece hastaların beslenme ve sağlık açısından değil, psikolojilerinin de düzeltilmesinin amaçlandığını söyledi.

        Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, "Vücudumuzdaki diğer organlar gibi dişlerimizde geçen zamanın getirdiği sıkıntılardan etkilenmektedir. Yaşlanmayla beraber dişlerde kırık, çatlak renk değiştirmeler, parafonksiyonel bozukluklara bağlı olarak aşınmalar ve diş eti hastalıklarından dolayı farklı derecelerde tahribata uğramaktadır. Aynı zamanda kaza ve çürüklerde, dişlerde madde kaybına yol açmaktadır" dedi.

        Bu gibi durumlarda dişlerin tedavisinde kayıp dokuları yerine koymak için yapılan restorasyonlara kron dendiğini ifade eden Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, "Vener restorasyonları için porselen materyalini kullanmaktayız. Porselenler, seramik tozlarının yüksek ısılarda pişirilmesi ile elde edilen restorasyonlardır. Pişirme işlemi seramiğe hem renk hem de yapı olarak dişin dış kısmını oluşturan mineye benzer özellik kazanmasını sağlamaktadır. Porselen venerler renk ve formlarını uzun seneler stabil şekilde koruyabilirler" diye konuştu.

        Uzman İlker Arslan, kron restorasyonların hangi durumlarda kullanıldığını şöyle sıraladı:

        "Çürük, travma veya herhangi bir sebeple aşırı madde kaybına uğramış dişlerde

        Renk problemi olan dişlerde

        Şekil bozukluğu olan dişlerde

        Dişler arasında oluşan aralıkların kapatılmasında

        Geniş dolguların varlığında

        Diş eti operasyonu sonrasında oluşan aralıkların kapatılmasında."

        (ÖB-ÖB-BA-Y)

        20.07.2017 12:11:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa