Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİKA fotoğraf sergisi yapılacaktır

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Şükrü Yıldırım

        BATMAN (İHA) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), bölgenin dahi iyi anlatılması, tanıtımının yapılması ve kültürüne dair görsellerin oluşturulması amacıyla insan, doğa, turizm konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren 54 fotoğrafın sergisini yapacak.

        Sergi 21-22 Temmuz Cuma ve Cumartesi günleri saat 10.00-22.00 saatleri arasında Batman Park AVM'de halka açılacak. Görev bölgesi olan TRC3 İllerinde Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak sırasıyla sergi daha sonra bildirilecek yerlerde beğeniye sunulacaktır. Serginin düzenlendiği her ilde o ilden yarışmaya katılım sağlayıp sergide fotoğrafı bulunan katılımcılara katılımcı belgeleri verilecek ve serginin düzenlendiği ilde dereceye giren yarışmacılara plaketleri verilecek.

        Teması insan, doğa ve turizme yönelik bölgenin son yaşanan olaylarla kötüleşen algısını düzeltmek ve turizm potansiyelinin ortaya konulması amacıyla tertiplenen ödüllü fotoğraf ve kısa film yarışması Siirt, Batman, Şırnak ve Mardin'den oluşan her dört ili kapsıyor. Söz konusu yarışma ile bölgede "İnsan, Doğa ve Turizm" konusunun işlendiği ve bu konunun kültürel ögeleriyle harmanlandığı özgün eserlerin üretilmesi, bölgede yeni yapımların özendirilmesi ve üretilmiş filmlerin desteklenmesi, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan konusunda beğeni kazanmış filmlerin seyirci ile buluşturulması hedeflenen yarışmada Batmanlı fotoğrafçı Orhan Kartal ve Müze Müdürü Feriha Baş'ında fotoğrafları bulunuyor.

        Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde şef olarak görev yapan fotoğrafçı Orhan Kartal, "DİKA, bölgenin dahi iyi anlatılması, tanıtımının yapılması ve bölge kültürüne dair görsellerin oluşturulması amacıyla insan, doğa ve turizm konulu fotoğraf sergisi ile Fotoğraf sanatına ve Batmanın tanıtımına katkıda bulunduğu için teşekkür ederim" dedi.

        (MŞY-MP-Y)

        20.07.2017 10:28:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa