Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keçiören'de Kazak konseri

        ANKARA (İHA) - Türkiye ve Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılı nedeniyle Süyinbay Sazı Kazak Topluluğu Keçiören'de muhteşem bir konser verdi.

        Keçiören Belediyesi, TÜRKSOY ve Kazakistan Büyükelçiliği'nin iş birliğiyle Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Süyinbay Sazı Kazak Topluluğu bir konser gerçekleştirdi. Kazakistan'dan gelen halk müziği topluluğu, konsere Kazakistan'ın örf ve adetlerine göre dinleyicilere bereket getireceğine inanılan Şaşu Dansı ile başladı.

        Repertuarlarında Türkçe şarkılara da yer veren Kazak sanatçılar, dombra şarkısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazılan sözleri ile seslendirerek izleyicilerden büyük alkış aldılar. Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev için de bir şarkı seslendiren topluluk, şarkıların yanı sıra icra ettikleri folklor gösterileri ile de görsel bir şova imza attı. Süyinbay Sazı Topluluğu, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışında da destek için sahne alarak mini bir konser vermişti.

        Kardeş ülke Kazakistan'dan gelen değerli sanatçıların çok güzel bir konser verdiğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Emeği geçen herkese bütün Keçiörenliler adına teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Şehitler Anıtımızın açılışında da bizleri yalnız bırakmadıkları için bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Büyükelçi Saparbekuluy ise, konser veren Kazak sanatçıları tebrik ederek, "Türk Dünyasını hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her türlü desteği veren Başkan Ak'a şükranlarımı sunuyorum" ifadelerinde bulundu.

        Konsere Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuluy, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        (JA-BT-Y)

        20.07.2017 10:25:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa