Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar:

        - "Yerel yönetimler açısından kötü siyasal iklimi değiştirecek bir program"

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Almanya'nın Herne Belediye Başkanı Frank Dudda ve beraberindeki heyet, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki heyet arasında bir zirve gerçekleştirildi.

        Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kardeş belediye protokolü çerçevesinde işbirliği içerisinde oldukları Almanya'nın Herne Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Misafirlerini makamında ağırlayan Başkan Hazinedar, onlarla yakınan ilgilendi. Başkan Murat Hazinedar ve misafir heyet, daha sonra gündemin ağırlıklı olarak ekonominin olduğu bir zirve gerçekleştirdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen zirve öncesi Başkan Hazinedar açıklamalarda bulundu.

        "Kötü siyasal iklimi değiştirecek bir program"

        Zirve hakkında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Yerel yönetimler açısından çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Avrupa ile son dönemde bizi anlamayan, bizi anlamakta güçlük çeken ve içerideki hatalarımızla ilgili bizim de karşı refleksle doğru hareket etmemizi engelleyen kötü siyasal iklimi değiştirecek bir program. Almanya'nın lojistik ve ekonomik olarak önemli bir bölgesi olan Herne'nin belediye ekibi ile beraberiz" ifadelerini kullandı.

        Herne ile ilgili bir hikayeden bahseden Başkan Hazinedar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Merkel, yaptıkları toplantıda dini önderleri de davet etmişler. Birinci Dünya Savaşı'ndaki bir hikaye orada ortaya çıkmış. Alman askerleri 1'inci Dünya Savaşı esnasında Ermeni patrik vekilinin de çocukluğunun geçtiği Diyarbakır'da bir kiliseyi karargah olarak kullanmışlar. Oranın tadilatında da 3 milyon dolar masraf edilmiş. O masrafın yarısı da Merkel'den istenilmiş ve cumhurbaşkanının da izni ile mektup yazmış. Cevap olarak da 'Şu an durumumuz bunun için müsait değil' demiş. Bize de Herne'deki dostlarımız Almanya'nın göndermesi gereken 1,5 milyon doların 15 bin euroluk kısmını gönderecekler. Bu da bir mektup yoluyla Merkel'e iletilecek" şeklinde konuştu.

        (HB-SÜ-Y)

        19.07.2017 17:16:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa