Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Yıldırım, Muğla'da Yörük Türkmen şölenine katılacak

        (Fotoğraflı)

        Murat Yalçın

        MUĞLA (İHA) - AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Başbakan Binali Yıldırım'ın 22 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek 19. Yörük Türkmen Kültür Şölenine katılacağını açıkladı.

        Seydikemer'in Boğalar Mahallesi'nde 22 Temmuz Cumartesi günü 19'uncusu yapılacak Yörük Türkmen Kültür Şöleni'ne Başbakan Binali Yıldırım'ın bazı bakanlar ve milletvekilleriyle birlikte katılması bekleniyor. Düzenlenecek Yörük Türkmen Kültür Şöleni'nde Selçuklu okçularının gösterilerinin yanı sıra Yörük kıyafetleri defilesi, Yörük sokak oyunları, uçurtma şenliği, Yörük göçü, gelin alma etkinliklerinin yanı sıra yöre sanatçılarının konserleri yer alacak. Yörük pazarının da kurulacağı şölende; ıstarda kilim ve çul dokuma, golan dokuma, keçe yapımı, desti yapımı, demirci, kalaycı, çarıkçı, çancının çalışmaları ilgi ile izlenecek. Yörük Türkmen Kültür Şöleni'nin saat 13.00'deki açılışında 24 Oğuz Boyu Bayrağı ile Türk Bayrağı göndere çekilecek.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın, 22 Temmuz Cumartesi günü Muğla'ya geleceğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, "Başbakanımız, 22 Temmuz Cumartesi günü öğleyin Seydikemer ilçesinin Boğalar Mahallesi yaylasında bizlerle olacak. Mehteran eşliğinde 24 Oğuz boyunun bayraklarının Türk bayrağı ile birlikte göndere çekilmesi ile başlayacak törende, başbakanımız Binali Yıldırım; Yörük göçüne eşlik edecek, iki yörük gencinin nikahına şahitlik yapacak, telli duvaklı yörük gelini almaya gidecek, yün çırpacak, keçe dövecek. Muğlalı hemşehirlilerimizle birlikte kuru fasulye pilav yiyecek. Kendisi de bir Kayı olan, Kayı Köyü'nün yiğide Başbakanımız Binali Yıldırım, Torosların zirvesinden bütün Anadolu'ya çok önemli mesajlar verecek. Anadolu'nun ortak kültürü olan Yörük Türkmen töresinin yaşatılması, kardeşlik ruhunun yansıtılması; tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan şuurunun devam ettirilmesi konusunda her türlü desteği vermeye devam edecektir" diye konuştu.

        Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde Başbakan Binali Yıldırım'ın 7 yıl önce Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şöleni'ne katıldığını hatırlatan Sarıhan; "Şimdi de her türlü siyasi düşünce ve farklılığı bit tarafa bırakarak, 1250 rakımlı yayla serinliğinde kucaklaşmaya gelen Yörüklerle aynı havayı solumak üzere, Türkiye'nin eski Yörük Şenliklerinden birine ev sahipliği yapan Boğalar'a geliyor. Biz de Beşkazalılar olarak kendisini Yörük Türkmen kardeşi olarak bağrımıza basacağız" dedi.

        (MB-Y)

        19.07.2017 17:01:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa