Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sera desteği için üreticiler imzalarını atıyor

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, örtü altı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında Köprübaşı'ndan 7 üretici yüzde 75 hibe desteği için protokol imzaladı.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla hayata geçirdiği örtü altı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında 100 adet 400 metrekare genişliğinde ve yüzde 75 hibe destekli kuracağı seralar için üreticilerle protokol imzalamaya başladı. Projeden faydalanmak için başvuruda bulunan 214 üreticiden başvuru kriterlerine sahip olan 100 üretici belirlendi. Bu kapsamda Köprübaşı'nda kriterleri sağlayan 7 üreticiyle protokol imzalandı. Proje hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, 2016 yılında proje kapsamında 100 adet seranın kurulduğunu ve üreticilere teslim edildiğini söyledi. 2017 yılı için de 100 adet 400 metrekare ve yüzde 75 hibe destekli seralar için başvuruların alındığını ve ardından kriterleri sağlayan üreticilerin belirlendiğini belirten Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, "Seralar 400 metrekare, 36 ay dayanımlı örtü naylonlu, 4,2 metre tepe yüksekliğine sahip ve her iki yanda manuel sarma redüktörlü havalandırma olacak şekilde kurulacak. Toplamda 2 milyon 11 bin 900 liralık projede vatandaşlar tanesi 20 bin 119 lira maliyetli seraların, 5 bin 30 lirasını iki taksitte ödeyecek. Kalan 15 bin 89 lirası ise Büyükşehir Belediyesi'nin desteği olacak" dedi. Protokole atılan imzaların ardından üreticilere verilecek olan seraların kurulum işlemleri başlayacak.

        (AY-Y)

        19.07.2017 16:42:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa