Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Murzioğlu'ndan kutlama

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren 5 Samsunlu firmayı başarılarından dolayı kutladı.

        İstanbul Sanayi Odası'nın(İSO) her yıl yaptığı Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu'nun 2016 yılı raporu sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, Samsun'dan toplam 5 firma üretimden net satışlara göre Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu arasında yer aldı. Açıklanan raporda, geçen yıl üretimden net satışla 15'inci sırada yer alan Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş, bu yıl 236.320.439 TL üretimden net satışla bir basamak yükselerek 14'üncü sırada yer aldı. Geçen yılki listede 217'nci sırada bulunan Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. ise, bu yıl 77 basamak birden yükselerek, 193.109.412 TL üretimden net satışla 140'ıncı sıraya geldi. Bir başka yükselişe geçen firma ise, Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş oldu. Geçen yılki açıklanan raporda 168'inci sırada bulunan Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş., bu yıl 187.158.196 TL'lik üretimden net satışıyla 154'üncü sıradan listeye adını yazdırdı. Samsun'un yükselişe geçen bir başka önemli markası ise, Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş. oldu. Geçen yıl listede 453'üncü sıradan listeye giren Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş., bu yıl 139.551.365 TL'lik üretimden net satışı ile bu yıl listeye 338'inci sıradan girdi. Samsun'un bir başka gurur markası Yeşilyurt Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ise 136.682.156 TL'lik üretimden net satışla 350 sıradan listeye girdi.

        Başarıları takdire şayan

        Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu arasına girerek Samsun'u gururlandıran 5 firmayı başarılarından dolayı kutladığını söyledi. Dünyanın dört bir tarafından yaşanan onca sıkıntıya rağmen hiç durmadan, yılmadan hedeflerini büyüterek üretimlerini sürdüren müteşebbislerin başarılarını, "Takdire şayan" olarak nitelendiren Başkan Murzioğlu, "Ülke olarak önemli bir coğrafyadayız. Üstümüze oynanan oyunları görüyoruz. Ama biz, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki; birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki; birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim" dedi.

        "Aş, iş verene minnettarız"

        Sanayiciliğin, üretimin, istihdam sağlamanın kolay olmadığını ifade eden Murzioğlu, "Tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına kim bir çivi çakıyorsa, kim bir taş üzerine bir taş koyuyorsa, kim aş, iş veriyorsa ona minnettarız. Yeter ki; sanayicimiz desteklensin ve önü açılsın. Bu yönde hükümetimizin de attığı adımları önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bir yıllık sürece baktığımızda tüm olumsuzluklara rağmen başarılı bir dönem geçirdiğimiz görüyoruz. Bunu geçtiğimiz günlerde 2017 yılının ilk çeyreğine ilişkin yayımlanan büyüme rakamları doğruluyor. Pek çok finans kuruluşunun öngörüsünün çok daha ötesinde 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme kaydettik. Hain kalkışmanın akabinde gösterdiğimiz toparlanma ile 2016 yılının son çeyreğinde yakaladığı yukarı yönlü büyüme bu yılın ilk çeyreğinde de devam etti. İnşallah hep birlikte ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacağız" diye konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        19.07.2017 15:49:54 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa