Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çinli öğrenci Mijiti Balıkesir'e veda etti

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Altıeylül Ortaokulu 8-F sınıfı öğrencisi Uygur Türkü Çin vatandaşı Mijiti Mihelayi tercih yapmak için son kez geldiği okulunda müdürü ve öğretmenleri ile vedalaşarak Balıkesir'de ayrıldı.

        Annesinin işi gereği Balıkesir'e 2013 yılında gelerek eğitimine Altıeylül Ortaokulunda devam eden Çinli Mijiti Mihelayi başarıları ve davranışlarıyla okul yönetimi, öğretmenleri ve arkadaşlarının sevgisini kazandı. Girdiği 2. TEOG sınavını yanlışsız tamamlayarak tercih yapmak için mezun olduğu okuluna gelen Mijiti Mihelayi öğretmenleri ve okul müdürü ile vedalaştı. Mijiti Mihelayi Çin'den Türkiye'ye 4 yaşında geldiğini belirterek "İstanbul'da yaşıyordum önceden. 2013 yılında Balıkesir'e taşındık. Altın çağlarımı burada yaşadığımı söyleyebilirim. Öğretmenlerim arkadaşlarım o kadar ilgiliydi ki bana karşı onlar olmasaydı şuanda ki gibi fen liselerine kayıt yaptırabilirmiydim acaba bilemiyorum. Keşke burada geçirdiğim seneleri bir daha yaşasam ve burada okuyabilsem. Ama artık sona geldim belki son değildir çünkü bu okulumu öğretmenlerimi arkadaşlarımı Balıkesir'de geçirdiğim seneler hiç bir zaman unutmayacağım" dedi.

        Başarılı bir öğrencimizdi

        Altıeylül Ortaokulu Müdürü Orhan Aydın ise "Öğrencimiz Mijiti Mihelayi 6.sınıftan itibaren bizdeydi. Sürekli davranışlarıyla çalışkanlığıyla gerçek anlamda örnek bir öğrenciydi. Hem sınıfı sürüklüyor hem başarılı bir öğrencimizdi. Annesi OSB'de Çinlilerin yatırım yapacak olan şirkette personel sorumlusuydu. Çinliler Balıkesir'de yatırım yapmaktan vaz geçince annesi İzmir'e gitti. Çocuk 1 yıla yakın neredeyse yalnız başına kaldı burada ve çalışmasınıda sürdürdü. Gerçek anlamda müthiş bir kızdı ve oldukçada başarılıydı. Babası profesör anneside yüksek okul mezunu Çin'de yaşayan Uygur Türklerinden. Annesinin Türkçesi çok değil ama kızımızı Türklerden ayıramazsın. 1. Sınavda 3 tane yanlış yapmıştı, 2. Sınavda ise tam çıkarttı 493 puan aldı. Şuan da Aydın yada İzmir'de bir fen lisesine gitmeyi planlıyor. Tercihlerini yaptık bizimle vedalaştı" şeklinde konuştu.

        (OF-

        19.07.2017 15:11:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa