Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnegöl Belediyesi yetim çocukları ve ailelerini misafir etti

        - İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş:

        - "Türkiye'nin her köşesi huzurlu olacak"

        (Fotoğraflı)

        Salih Bakıcı

        BURSA (İHA) - İnegöl Belediyesi, Doğubayazıt'tan gelen yetim çocuklar ile ailelerini misafir etti. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ana gayelerinin memleketin her köşesinin huzurlu olması olduğunu söyledi.

        Belediye Başkanı Alinur Aktaş, koordinatör olarak atandığı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden 2 günlük gezi için İnegöl'e gelen yetim çocuklar ve ailelerini ağırladı. Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen buluşmada Aktaş, Türkiye'nin her köşesinin güzel olması gerektiğine dikkat çekti. Bu amaç uğrunda çalıştıklarını da vurgulayan Aktaş, "Ülkenin her köşesinin güzel olması lazım. Doğubayazıt'ta da keşke daha önce güzel hizmetler yapılsaydı. Orada da böyle festivaller yapılır, ticarette daha yoğun olur, oralar da terörle anılmazdı, ölümler olmazdı, şehitler olmazdı, çocuklar yetim kalmazdı. Ama maalesef geçmişte yöneticilerin yaptıkları hatalar buraya sürüklemiş. Ancak hiçbir şey imkansız değildir. Çalışmak lazım, gayret etmek lazım. Memleketin her köşesi inşallah İnegöl gibi olacak, Bursa gibi olacak. Her taraf huzurlu olacak. Bizim ana gayemiz bu. Bunun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Başka hiçbir derdimiz yok bizim" dedi.

        Türk milletinin çocuklara verdiği önemden de söz ederek konuşmasını sürdüren Aktaş, "Dünyada hiçbir millet yok ki çocuklarına bizim kadar önem versin. Çocuğun yaşı 30'da olsa, 40'ta olsa, 50'de olsa o devamlı çocuktur. Biz çocuklarına ve geleceğine önem veren bir milletiz. O yüzden rica ediyorum, istirham ediyorum çocuklarınıza yatırım yapın. Onların eğitimlerine önem verin. Onlarla ilgilenin. Hem dini anlamda yetişmeleri hem de dünyevi anlamda yetişmeleri konusunda üzerine düşen vazifeleri yerine getirin. Maddi olarak sadece cebine 3-5 kuruş para koymak, çocuğu sokağa salmak mesele değil. İlgilenmek lazım, takip etmek lazım" diye konuştu.

        Başkan Aktaş, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güçlü bir devlet olduğunun da altını çizerek şöyle konuştu:

        "Devletimiz güçlü bir devlet. Bugün birçok projeler yapılıyor. Sizler de inşallah zaman içerisinde göreceksiniz ne projeler yapılacak. Doğubayazıt'a, Ağrı'ya, Van'a, Muş'a, o bölgeye bakış açısını değiştirmek lazım. Burada devletin üzerine düşen sorumluluklar olduğu gibi orada yaşayan insanlar olarak sizlerin de yapacağı şeyler var. Buradaki güzellikleri inşallah oraya aktaracağız, oradaki güzellikleri buraya aktaracağız ve bu gidiş gelişlerle dostluklar, arkadaşlıklar da artacak."

        Aktaş, konuklarına hediyeler takdim etmeyi de unutmadı.

        (SB-AÇ-MŞ)

        19.07.2017 12:53:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa