Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        4. Uluslararası Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı başladı

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı Değirmenaltı Mahallesi'nde bulunan Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nde başladı. 6 ülkeden 26 ressamın katıldığı çalıştayın bu yılki temasının deniz ve rüzgar olarak belirlendiği belirtildi.

        Süleymanpaşa Belediyesinin her yıl Bisanthe markası adı altında yürüttüğü kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan ve bu yıl dördüncüsü yapılan Uluslararası Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı başladı.

        "Resim sanatına katkımız sürecek"

        Çalıştayda eser üreten sanatçılar bu yılın teması olan deniz ve rüzgar üzerine çalışıyor. Çalıştay ile ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Resim, dünya üzerinde kabul görmüş en saygın sanat dallarından biri. Biz de hem bu sanatın kentimizde daha fazla tanınması ve gelişmesi, hem de Süleymanpaşa'nın ve Tekirdağ'ın adının dünyada daha fazla duyulması için her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı'nı gerçekleştiriyoruz. Türkiye, Rusya, İspanya, Ukrayna, Makedonya ve Tunus'tan sanatçılarımız bu yılki temamız olan deniz ve rüzgâr üzerine çalışıyorlar. Çok özgün eserler ortaya çıkıyor. Resim sanatına desteğimiz ve katkımız sürecek. Çalışmaları yerinde izlemek ve bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı Ahmet Erensoy Gençlik Merkezimize davet ediyorum" diye konuştu.

        Kapanış ve sergi 24 Temmuz'da

        6 ülkeden 26 ressamın katkı verdiği 4. Uluslararası Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı, 24 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan ve üretilen eserlerin teşhir edileceği sergi ile sona erecek. Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Hizmet Binası'nda açılacak olan sergide; çalıştayda yer alan Türkiye'den Berk Arıkan, Ekin Su Koç, Ekrem Şerif Egeli, Erhan Lanpir, Fırat Koç, Filiz Pelit, Gamze Zorlu, Gizem Çeşmeci, Hüseyin Yıldırım, Mehmet Yıldırım, Pelin Özgöçen, Rabia Derin, Raşit Altun, Samed Arda Selim, Selda Eren, Serdar Leblebici, Tolga Boztoprak, Turgut Akarsu ve Ümit Yiğit, Rusya'dan Boris Ponomarenko, İspanya'dan Begona Rodriguez, Ukrayna'dan Voktoria Popova, Makedonya'dan Fehim Huskoviç ve Tunus'tan Nejib Rokbani'nin eserleri sergilenecek.

        (HLD-MEF-Y)

        19.07.2017 12:32:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa