Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASKİ'den bilinçli su kullanımı uyarısı

        ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara, içme suyunun kaçak kullanımı ve bahçe sulamada kullanılmasının susuzluğa sebep olabileceği uyarısında bulundu.

        ASKİ tarafından yapılan açıklamada; "ASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz içme suyu sağlama konusunda çalışmalarımız durmaksızın devam etmektedir. Ancak içme suyunun kaçak olarak ve amacı dışına çıkılarak sulamada kullanılması bazı yerleşim yerlerinde su kesintilerine sebep olmaktadır. Özellikle kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın bahçe sulama işlerini gerçekleştirme konusunda çok hassas davranmaları gerekmektedir'' ifadelerine yer verildi.

        "Kaçak su kullananları ihbar etmek vatandaşlık görevidir"

        ASKİ Genel Müdürlüğü il genelinde kaçak su ile mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Kaçak su kullananların tespiti halinde gerekli işlemler yapılarak adli işlemlerle birlikte para cezaları da uygulanıyor. Kaçak konusunda vatandaşlara da rol düşmektedir. Kaçak su kullanımı yapan kişileri 185 çağrı merkezine bildirmek vatandaşlık görevidir. Ayrıca kaçak ihbarı yapan vatandaşların kimlik bilgileri de gizli tutulacaktır" açıklamasında bulundu.

        İçme suyunun yanlış tüketimi su yetersizliğine sebep oluyor

        ASKİ tarafından yapılan açıklamanın devamında şunlar bildirildi;

        "ASKİ Genel Müdürlüğü'nün il genelinde yaptığı çalışmalarla yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacı karşılanmış olmasına rağmen içme ve kullanma suyunun amacı dışında sulamada kullanılması, su sarfiyatını arttırarak suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyetine sebep olabiliyor. Özellikle yaz aylarında meydana gelen bu durum karşısında vatandaşların içme suyu ile sulama yapmamaları kendi menfaatleri açısından büyük önem arz ediyor."

        (ELF-Y)

        19.07.2017 12:07:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa