Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kepez Hasta konukevi kurumsallaşıyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesi'nin örnek sosyal belediyecilik hizmeti olan hasta konukevi, kendi binasının yapılmasıyla kurumsallaşacak.

        Bölgenin ilk hasta konukevi hizmetini 2011 yılında hayata geçiren Kepez Belediyesi, bu sosyal belediyecilik hizmetini kurumsallaştıracak yeni bir bina yaptırıyor.

        Kültür Mahallesi'ndeki 32 yatak kapasiteli kiralık bir binada bugüne kadar hizmet veren hasta konukevi, Ahatlı Mahallesi'nde 120 yatak kapasiteli yaptırılan yeni yerine taşınacak. Bugüne kadar farklı şehir ve ilçelerden gelen binlerce hasta refakatçisine mekan olan sosyal belediyecilik hizmeti, kendi binasına geçmesiyle kurumsallaşacak.

        5 yıldızlı konukevi

        Kurumsallaşmanın ilk adımının özel binalardan geçtiğini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sosyal yardım merkezi gibi bu belediyecilik hizmetinin de kendi binasına kavuşmasıyla kurumsallaşacağını söyledi. Bu mekanda hasta yakılarına 15 gün konaklama, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verdiklerini belirten Başkan Tütüncü, sosyal ihtiyaçların da karşılanacağı 5 yıldızlı bir konukevi planladıklarını söyledi.

        Gelecek yıl hizmete girecek

        Önümüzdeki günlerde temeli atılacak binanın gelecek yıl hizmete girebileceği duyuran Tütüncü, bu konuda hizmet veren ilk belediye olduklarını hatırlattı. Kepez Belediyesi'nden sonra başka bir belediyenin de bu hizmeti uyguladığını belirten Tütüncü, "Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Sosyal belediyeciliğin ilk adımlarını bizim atmamız ve diğer belediyelerin bunu takip etmesi bizi mutlu ediyor. Önemli olan halkın kazanmasıdır" diye konuştu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        19.07.2017 11:34:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa