Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kıbrıs Barajı'nda çalışmalar devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Kaş ilçesi'nde inşa edilen Kıbrıs Barajı'nda çalışmalar devam ediyor.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kaş İlçesi'nde inşa edilen Kıbrıs Barajı'nda çalışmalar devam ediyor. Barajın hizmete alınmasıyla bölgede 35 bin 170 dekar zirai alan suyla buluşacak.

        "Milli ekonomiye yılda 85 milyon 181 bin lira katkı"

        Kaş İlçesi'nde zonlu toprak dolgu tipinde inşa edilen barajda çalışmalar aralıksız sürüyor. Kıbrıs Barajı ile Kasaba, Dirgenler, Uğrar, Karadağ, Ahatlı, Çeşme, Belkonak Mahallelerine ait toplam 35 bin 170 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

        Projeyi 2018 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kıbrıs Barajı ile milli ekonomiye yılda 85 milyon 181 bin lira katkı ve 4 bin 220 kişiye de istihdam alanı sağlayacağız. Projeyi tamamlayarak, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        19.07.2017 10:50:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa