Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bölge Sanayisi'ne Yatırım Adası Dopingi

        - Trabzon'un Arsin İlçesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi sahili için planlanan Yatırım Adası Projesi'nin onaylanması ile bölge sanayinin önemi arttı.

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, jeopolitik konum nedeniyle genelde bir ticaret merkezi olarak bilinen Trabzon'da yaklaşık 30 yılı geride bırakan Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nin, bu coğrafyada sanayinin en güçlü biçimde yapılabileceğini ortaya koyduğunu söyledi.

        Coğrafi konumu ve tarihi geçmişiyle ticaret merkezi olan Trabzon'un bölgede metropol konumunda bulunduğunu belirten Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, "Tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde yer alması ve bulunduğu jeopolitik konum nedeniyle genelde bir ticaret merkezi olarak bilinen Trabzon'da yaklaşık 30 yılı geride bırakan Arsin Organize Sanayi Bölgesi, bu coğrafyada sanayinin en güçlü biçimde yapılabileceğini ortaya koymuştur" dedi.

        Trabzon Arsin OSB olarak, Bölgenin kapsamlı bir üretim üssü haline gelmesinin en temel hedefleri olduğunu belirten Çelebi, "Bizler bu bilinç ve sorumlulukla çalışmalarımızı sürdürürken Hükümetimiz tarafından çıkarılan yasalarla da sanayinin önündeki engellerin kaldırıldığını görmek memnuniyet vericidir. Organize Sanayi Bölgelerimizi çok yakından ilgilendiren ve kamuoyunda Üretim Reform Paketi'nin sanayiciler için getirdiği pek çok yeniliğe ilaveten İlimiz açısından çok önemli bir gelişme yaşanmış ve Arsin OSB önüne kurulması planlanan Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesinin önü açılmıştır" diye konuştu.

        Çelebi, sanayiciler olarak yatırım adası ve endüstri bölgesinin bir an önce hayata geçerek ilimizin ihracatına, istihdamına, sanayisine katkı vermesini beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

        "Arsin OSB'nin önüne yapılacak yatırım adası ve endüstri bölgesinin, Bölgemiz sanayi işletmelerinin de gelişimlerine de katkı sağlayacağı aşikardır. Yüksek teknolojili, katma değerli, inovatif ürünlerin üretildiği işletmelerinin yatırım adası ve endüstri bölgesinde yer alması ve Arsin OSB' nin 30 yıllık tecrübesinin de yan sanayi olarak değerlendirileceği bir bölge olması en önemli temennimizdir. Arsin OSB' nin gelişimine de katkı verecek bir yatırım adası ve endüstri bölgesi İlimiz sanayisi için itici güç olacaktır. Yatırım adası ve endüstri bölgesi, Arsin OSB' deki müteşebbisler için önemli bir şans olacaktır. Yerel sanayicilerimizin de verilen bu şansı en iyi şekilde kullanacaklarına inanıyorum."

        (GÖK-ÖS-Y)

        19.07.2017 10:46:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa