Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çerkezköylü girişimci adayları sertifikalarını aldılar

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlayan 29 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

        15-18 Mayıs tarihleri arasında Çerkezköy Kent Konseyinde düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından verildi. Törende bir konuşma yapan Genel Sekreter Şahin, şunları söyledi:

        "İlçemiz ekonomisi için Girişimciliğin olmazsa olmaz olduğu bir gerçek. Ülkemizde yeni iş alanlarının kurulmasına, bu iş alanlarının yeni istihdam kapıları açmasına ihtiyacımız var. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmak için girişimcilik çok önemli. Bu bağlamda girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak bu eğitimleri girişimci adaylar için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. KOSGEB işbirliği ile verdiğimiz bu eğitimi alan girişimcilerimiz iş kurmadan önce iş planı yapmayı ve işletme yönetimi hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Girişimcilere kuracakları işletmelerin başarı oranını artırabilmeleri amacıyla teorik ve uygulamalı eğitim programları da verilerek eğitimlerin sonunda sertifika sahibi oldular. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 32 saatlik bir eğitim programı sunuluyor. Trakya Kalkınma Ajansı, eğitimleri veren eğiticilerin ücretini karşılayarak sürece destek veriyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 50 bin TL'lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 100 bin TL'ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkanı sunuyor. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular Trakya Kalkınma Ajansı'nın internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor."

        (HLD-MEF-Y)

        19.07.2017 10:43:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa