Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bisiklet sürücüleri yaralı karacaya can oldu

        (Fotoğraflı)

        Ayhan Gülver

        EDİRNE (İHA) - Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) üyesi bisikletçiler, bisiklet turlarında yaralı bir karaca yavrusuna rastladı. Kent yaşam alanına çok yakın bir bölgede rastlanılan bu yaban hayvanının neden bu kadar yaklaştığı merak konusu olurken, yaralı Karaca, ilgili birim personeline teslim edildi.

        SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk Eker, "Mevsimin hassas dönemleri olduğundan dolayı ormanlık alanlara girmeden yakın bölgelerde faaliyetlerimizi planlıyoruz. Yine böyle bir faaliyetimizde asfalta 300 metre mesafede bir karaca yavrusunun ayakta hareketsiz durduğunu gördük. Yanına yaklaştığımızda kaçmayan bu güzel yaban hayvanını kontrol ettiğimizde boyun bölgesinde hafif yaralı olduğunu tespit ettik. Tahminimize göre saldırgan her ne ise bizim sesimizi duyarak bırakıp kaçtı. Önce yanımızdaki sulardan bir miktar su verdik sonrasında Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ile temasa geçtik. Çok kısa zamanda gelen bir ekip ile göndererek Edirne Doğal Hayatı Koruma memurlarına teslim edilerek sevkini sağladık. Duyarlılığı ve desteğinden dolayı Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Doğa bizim tüm yaşayanları ile geleceğimizdir, ormanları koruyalım, doğayı sevelim" dedi.

        (AG-MEF-Y)

        18.07.2017 17:58:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa