Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Gökçek, "Anıtkabir planında oynama yok"

        - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek:

        - "Onlara bir samanlık bile çizdirmem"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Zeynep Babacan

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Mimarlar Odası Başkanı tarafından yapılan ve bazı internet sitelerinde yer alan 'Anıtkabir' iddialarına açıklık getirerek, "Anıtkabir planında oynama yok" dedi.

        Mimarlar Odası Başkanı tarafından yapılan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Anıtkabir içerisinde lojman yapımına müsaade ettiği ve ranta çevirdiği' yönündeki iddialara Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı basın açıklaması ile açıklık getirerek Anıtkabir planında değişlik olmadığını söyledi.

        İddialara açıklık getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Askeri alanın Anıtkabir ile alakası yok. Bir kaşık suda fırtına koparmaktan başka yaptıkları bir şey yok. Belediye olarak özel bir planlamamız yok. Anıtkabir planında oynama yok. Askeri tesislerin bulunduğu kışlalar aynen kalmış. Askeri alanda yolun dışında kalan Fevzi Çakmak ve Akdeniz Caddesi'nin kesiştiği yerin karşısında kalan yerin mevcut olan lojmanlarını aynen koruyoruz. Yaptığımız budur. Milli Savunma Bakanlığı'nın talebidir. Yapılan iş son derece meşrudur. Mimarlar odasına göre talan edildi. Demagojide zirve oluyor, morardılar" diye konuştu.

        "Onlara bir samanlık bile çizdirmem"

        Mimarlar odasının neye ve neden karşı çıktığı ile ilgili sorulan soruya Başkan Gökçek, "Mimarlar odası konuyu anlamaktan aciz. Bilgileri yok. Onlara bir samanlık bile çizdirmem. Bu işten anlamıyorlar. Çuvalladılar. Şimdi de çırpınıyorlar. İşten anlamıyorlar. Atatürk meselesini en büyük istismar konusu yapıyorlar. Atatürk istismarından başka bir şey değil. Hangi hakla ben senden daha Atatürkçüyüm diye iddia ediyorsun? İnsanları ne ile sokağa sürükleyecekler? Arkasında güzel bir laf olması lazım. Belediyenin rantla ne alakası olur. Yalan rüzgarı" ifadelerini kullandı.

        (ZEY-BT-Y)

        18.07.2017 16:25:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa