Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MHRS ile 285 bin 19 hasta tedavi oldu

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 6 yıldır yürürlüğe koyulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile hastalar daha rahat bir şekilde muayene ediliyor.

        2016 Yılının ilk ayı içinde 173 bin 440 kişi MHRS randevusu alarak muayene olurken, bu sayı 2017 yılının ilk altı ayında artış göstererek 285 bin 19 kişiye ulaştı.

        Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinde halkı bilgilendirmek ve teşvik etmek amacıyla, sosyal medya, el broşürü, afiş ve hastanede vatandaşın yoğun hizmet aldığı yerlerde tanıtıcı kısa filmler gösteriliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, "Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz MHRS hizmeti sayesinde vatandaşlarımız hastanede hiç sıra beklemeksizin tedavi hizmeti alabiliyor. Vatandaşlarımızın ALO 182' hattını arayarak MHRS çağrı merkezinden randevu alabilmekte. Çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

        Vatandaşlarımızın etkin ve verimli bir şekilde bu hizmetten rahat faydalanabilmeleri için sağlık tesislerimizdeki kapasite oranımız yüzde 40'dan yüzde 71'e çıkartılmıştır" ifadelerini kullandı.

        (CK-SD-Y)

        18.07.2017 15:48:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa