Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'da turizm canlanıyor

        - Ocak-Haziran döneminde 642 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ordu'ya 80 bin Arap turist geldi

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Son yıllarda turizm konusunda büyük bir atılım yapan Ordu'ya 2017 yılının 6 aylık döneminde 462 bin yerli ve yabancı turist geldi. Bu turistlerin 80 binini Arap turistler oluşturdu.

        Ordu Kültür ve Turzm Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, 2014 yılında 293 bin, 2016 yılında 613 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ordu, 2017 yılı Ocak-Haziran döneminde 462 bin turist ağırladı. Bu sayının 80 binini Arap turistler oluşturdu. Ordu'yu 2016 yılında 86 bin Arap turist ziyaret etmişti.

        Turist sayılarını değerlendiren AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Ordu'yu ziyaret eden turist sayısının her geçen yıl artığına dikkat çekerek, "Sadece bir otel geçen yıl 42 bin turisti ağırlamış.Bu rakamlar gösteriyor ki Ordu hem kış turizminde hemde yaz turizminde planlı şekilde büyümektedir" dedi.

        "Turizmin önemi artıyor"

        Arap turist sayısının da artış gösterdiğine dikkat çeken Çelenk, "2016 yılında Ordu'ya 86 bin Arap turist gelmiş, 2017 yılının ilk 6 ayında bu rakam 80 bin. Bugün Ordu'da esnaflarımız Türkçe tanıtım yanında Arapçada tanıtım yapıyorlar: İŞKUR verilerine göre geçen yıla göre ilk altı ayda turizm sektöründe yüzde 25 istihdam artışı sağlandı" diye konuştu.

        Yeşil Yol Projesi'nin turizm açısından önemli olduğuna da dikkat çeken Çelenk, "Yeşil Yol, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin olmak üzere 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin belirlenen güzergah boyunca güvenli konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkan sağlayan bir turizm projesidir. Yeşil Yol Doğu Karadeniz'e yeni canlılık ve şekil kazandıracaktır. Özellikle yayla turizminde önemli patlama yaşanacağını tahmin ediyoruz. 2 bin 600 kilometrelik yolun tamamlanmasının ardından sıra 38 ayrı yerde turizm merkezlerinin yapılmasına gelecek. 38 ayrı turizm merkezi için planlama çalışmaları ile birlikte bu bölgeler turizm alanı ilan edilecek. Karadeniz ve Ordu'nun İsviçre Alpleri olmaması için bir neden yok" diye konuştu.

        (MAK-SLH-Y)

        18.07.2017 15:43:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa