Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeşil Bursa geri dönüyor

        - Osmangazi'de park sayısı 600'ü buldu

        (Fotoğraflı)

        Zafer Peker

        BURSA (İHA) - Osmangazi Belediyesi, betonlaşmaya teslim olan Bursa'da yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İlçe sınırları içerisinde yeşil alan, dinlenme yeri ve park sayısı irili ufaklı 600'ü buldu. Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yeşil hassasiyeti üzerine park ve bahçelerin bakımı 300 kişilik dev kadroya emanet edildi.

        Bir zamanlar 'yeşil Bursa' unvanı ile dünyaya nam salan Bursa'da son zamanlarda yükselen gökdelen ve binalar dikkat çekiyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen vatandaşların hava alıp dinlenebileceği yeşil alanlar da oluşturuluyor. Son 5 yılda yeşil seferberlik başlatan Osmangazi Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde irili ufaklı 600 park yapmayı başardı. Park ve yeşil alanların bakımını 300 kişilik dev kadroya emanet eden Belediye, çalışmalarda ise ağaç katliamı yerine ağaç naklini tercih ediyor. Alınan son model ağaç nakil araçlarıyla çalışan ekipler her parkın bakımını, temizliğini ve sulamasını yakından takip ediyor. Saha kontrol amirleri vasıtasıyla park ve yeşil alanları 24 saat gözetim altında tutan Osmangazi Belediyesi, vatandaşlardan gelen konuyla ilgili şikayetleri de yakından takip ediyor.

        Ekipler, parkların temizlik ve bakımını aksatmadan yürütüyor. Bilhassa son günlerdeki sıcak havaya rağmen sulama ve bakım hizmetleri artırıldı. Köyden mahalle statüsüne dönen semtlerdeki park yapma çalışmaları da sürüyor. Her görevli, kendisine zimmetlenen park ve yeşil alanları günlük takip ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise gittiği yerlerde yeşil ve ağaca olan hassasiyetini dile getiriyor. Gördüğü olumsuzlukları park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerine bildiren Dündar, ekibini, "Sizler görünmeyen bir kahramansınız" diyerek teşvik ediyor. Dündar'ın belediye çalışmalarında bir tek ağacın bile kesilmeme talimatı verdiği öğrenildi.

        (MŞ)

        18.07.2017 11:39:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa