Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüzlerce sporcu şanlı direnişin hatıralarını yaşatacak

        - 15 Temmuz destanı spor organizasyonları ile unutturulmayacak

        - Demokrasi nöbetini tuttular sahalara koştular

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şehitkamil Belediye tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle organize edilen spor etkinlikleri, farklı branşlardan yüzlerce lisanslı sporcu öğrencinin katılımıyla start aldı.

        Şehitkamil Belediyesi ve 5 farklı branşın federasyon il temsilciliklerinin ortak organizasyonunda düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Spor Müsabakalarına katılan yüzlerce sporcu, antrenör ve hakem önce demokrasi nöbetini tuttu sonra şanlı direnişin anısını yaşatmak üzere Şehitkamil Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilecek olan sportif müsabakalara katılmak üzere spor alanlarına koştu. Basketbol, badminton, futbol, satranç ve yüzme branşlarında düzenlenen spor müsabakalarının startını meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan yıldız kramponlar ve zeka dolu hamleleriyle satranç seven sporcular yaptı.

        140 sporcu ter dökecek

        15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle organize edilen spor etkinliklerinde görev yapan yüzlerce sporcu, antrenör ve hakem için müsabaka atmosferinin her zamankinden çok daha farklı ve heyecanlı olduğunu ifade eden Şehitkamil Belediyesi Futbol Akademi Alt Yapı Koordinatorü Taner Özaykut, spor etkinliklerinin ay sonuna kadar devam edeceğini belirterek, "Şehitkamil Belediyemiz ve branş il temsilciliklerinin iş birliğiyle düzenlenen 5 farklı sportif organizasyonun yeşil sahada düzenlenen ayağı Gaziantep futbol alt yapısına büyük değer katan kulüplerimizin değerli antrenör ve idarecileri ile birlikte organize ediyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl 248 şehit vererek, milletçe direnişten şahlanışa geçtiğimiz bu destanın yıl dönümünde düzenlediğimiz futbol müsabakalarında 7 spor kulübümüzden 140 sporcu ter dökecek ve 15 müsabaka oynanacak. Sportif organizasyonların tamamında değerli meslektaşlarım sporcularımıza 15 Temmuz bilincinin önemini anlatacak, o günü hatırlatacak ve unutturmayacak. Ben bu vesileyle tüm katılımcı spor kulüplerimizin değerli idareci, antrenör ve sporcularına başarılar diliyorum" dedi.

        Hamleler bu kez 15 Temmuz için

        Şehitkamil Belediyesi ile yıllık faaliyet programı içerisinde binlerce sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen satranç şampiyonaları organize ettiklerini ve birbirinden anlamlı organizasyonlara 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen spor etkinlikleriyle bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek, "Şehitkamil Belediye Başkanlığımızca tertiplediğimiz organizasyon zincirine bir halka daha ekledik. Üstelik bu halka şanlı bir direnişin, bir milletin kahramanlığının, seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin izlerini taşıyor, yaşatıyor. Branşımızla ilgilenen sporcularımıza ve onların değerli velilerine bu şanlı destanı bir kez daha anlatma imkanı sunuyor. Bizler 15 Temmuz'u unutmayacak ve asla unutturmayacağız. Bizlere böyle anlamlı bir organizasyonda görev yapma fırsatı sunduğu İçin Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve değerli çalışma arkadaşlarına camiamız adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (SD-Y)

        18.07.2017 10:46:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa