Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üniversite adayları için tercih desteği

        (Fotoğraflı)

        Utku Yaşar Cüce

        ÇANAKKALE (İHA) - Biga Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan stantta uzmanlar öğrencilere ve ailelerine ücretsiz danışmanlık yapıyor.

        Eğitimciler Aydın Mavi, Erkan Özden, Fikret Can ve Refik Küçük'ün yanı sıra Biga Belediyesi Psikolojik Danışmanı Ece Nur Öztürk, 17-26 Temmuz tarihleri arasında 09:00-17:00 saatlerinde üniversite tercihleri konusunda öğrenci ve aileleri için destek olmaya devam edecek. Tercih döneminin sınav süreci kadar önemli olduğunu ifade eden Ece Nur Öztürk, "Tercih yapacak üniversite adaylarına kolaylıklar diliyorum. Çünkü sınavdan daha zor, stresli, meşakkatli bir dönemdeler. Bu yüzden tercih yaparken ilk olarak sakin kalmak ve kaygıyı asgariye indirmek gerekiyor. Daha sonra adayların kendilerini, şahsi özelliklerini iyi analiz etmeliler. Bu süreçte çevrenin 'Herkes yapıyor, sen de yaparsın' gibi dayatmalarına kulaklarını kapatmaları gerekiyor. Çünkü bir gün değil, her gün yapacakları bir meslekle ilgili eğitim alacaklar. 'Gideyim de neresi olursa olsun' diye düşünüp hareket etmemek gerekir. Bir an önce üniversiteli olmak, kendi ayaklarının üstüne basmak istemeleri çok normal. Fakat bir şehir için, yapamayacakları bir meslek için bu düşüncede olmak çok yanlış. Ortalama 60 ve üstü yaşlara kadar yaşayacak bir insan için bir sene beklemek, istediği meslek için hazırlanmak asla kayıp değildir" dedi.

        (UYC-MŞ)

        17.07.2017 18:51:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa