Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERÜ Eğitim Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eğitim Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni kapsamında 450 öğrenci mezun oldu.

        Süleyman Demirel Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kasım Karaman, Kayseri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Taplak ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

        Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kasım Karaman, yaptığı konuşmada, mezun öğrencilere sorumluluklarını hatırlattı.

        Doç. Dr. Karaman, "Bugün fakültemizin kuruluşunun 16. yılında, 12. mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fakültemizden mezun olan genç öğretmen adaylarımızın sevincini paylaşmak ve fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin, genç öğretmenleri şerefle uğurlamak için bir aradayız. Sevgili öğretmen adaylarımız, bugün artık her biriniz kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra dünya ve ülkemize karşıda sorumlu öğretmen adaylarısınız. İnanıyoruz ki! Yapacağız işlerde sizlere verdiğimiz çağdaş bilgi ve donanımla kısa zamanda önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler başarıdan başarıya koşarken üniversitemizi ve fakültemizi daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Değerli veliler, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz büyük emeklerle ve özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı hizmet etme mücadelesine yollamanın zamanı geldi. Artık onlarla iftihar edebilirsiniz. Bundan sonra onların yaptıklarını gururla izleyeceksiniz. Bugün fakülte olarak bu mutluluğu yaşarken en büyük destekçiler sizler oldunuz. Evlatlarınız sizden aldıkları güç ile azim ve kararlılıkla çalışarak bu düzeye eriştiler. Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

        Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ise konuşmasında, mezun olan öğrencilerin eğitimciler ordusuna katıldığını söyledi.

        Rektör Yardımcısı Doğan, "Kıymetli veliler, bizim için olduğu gibi sizin için de mezuniyet törenleri hasat mevsimi anlamına geliyor. Biz ektiğimiz tohumların fidan verdiğini görüyoruz. Sizler de yıllarca süren emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. Sizler evlatlarınızla sevinip, onlarla üzüldünüz. Bugüne kadarki fedakârlıklarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu özel günü yaşamamızda tabi ki hocalarımızın, akademik kadromuzun ve işlerimizi takip eden idari personelimizin katkısı var. Ben gerek hocalarımızı, gerekse idari personelimizi emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Mezun olan öğrencilerimiz, artık eğitimciler ordusuna katılıyorsunuz. Bugüne kadar siz bizim emanetimizdiniz. Bundan sonra biz en değerli varlıklarımızı, yavrularımızı size emanet edeceğiz. Biz sizleri eğitim hayatınız boyunca dürüst, namuslu, ahlaklı, vatanına, milletine bağlı, çalışkan ve azimli bireyler olarak gördük. Bundan sonra da size emanet edilen evlatları bu doğrultuda yetiştirmeniz en büyük temennimizdir. Eğitiminizin buna yeterli olduğundan hiç şüphemiz yok. Bundan sonraki hayatınızda da yolunuz açık olsun" diye konuştu.

        Mezuniyet töreninde fakülte birincisi mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

        Mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ve hep birlikte keplerin havaya fırlatılmasının ardından tören sona erdi.

        (SK)

        17.07.2017 16:41:30 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa