Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta okçuluk sporuna yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        Dursun Ekrem Er

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan Okçuluk kursları, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

        Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz tatilinin gelmesiyle birlikte açılan kurslarda en çok talep görenler arasında Okçuluk kursu bulunuyor. 100'e yakın kayıtlı öğrencinin bulunduğu kurslarda önceliğin çocukların daha kaliteli zaman geçirmesi olduğuna dikkat çeken Okçuluk Antrenörü Davut Kaya, hedeflerinin kursa katılan öğrenciler arasından milli takıma sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

        Amacın çocuklara okçuluk sporunu öğretmek olduğunu ifade eden Kaya, "Bizim buradaki amacımız oyun amaçlı olarak çocuklara okçuluk sporunu öğretip daha sonrasında bizim performans grubu dediğimiz üst seviye gruba almak. Onları altyapı sporcusu olarak yetiştirip Türkiye Şampiyonalarında daha sonra da Milli Takım Sporcusu olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu sene talep daha iyi. Ata sporumuz olan Okçuluk, gündemde olan diziler de okçuluk sporunun diğer branşlara göre daha çok tercih edilmesini sağlıyor" dedi.

        Tokat'ın bu spor yaygınlaşmadan önce de okçuluğun yapıldığı bir yer olduğunu söyleyen Abdulkadir Öztürk, 5 yıl önce okçuluk yapmaya başladığını bu süreçte Tokat'ın gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında takım olarak Türkiye ikincisi olduğunu söyledi.

        Bu spora yeni başlayan 11 yaşındaki Osman Talha Adıgüzel, dışarıdan kolay görünen sporun bütün vücudu çalıştıran ve keyifli bir spor olduğunu ifade etti.

        Aileler de sporun Tokat'ta icra edilebiliyor olmasından son derece mutlu olduğunu belirtiyor. Çocuğunu kursa gönderen İbrahim Adıgüzel, televizyonlarda yayınlanan tarihi dizilerden sonra çocuğunun ata sporu olan okçuluğa merak saldığını belirterek, "Okulu bitirdikten sonra ilk işimiz yaz okullarına katılmak oldu. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerini dört gözle bekliyoruz" dedi.

        (DEE-UY-AŞ-Y)

        17.07.2017 11:12:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa