Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çan'da binlerce kişi yine sokaklardaydı

        (Fotoğraflı)

        Sevdanur Şahin

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Çan ilçesinde, '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında düzenlenen yürüyüş ve demokrasi nöbetine binlerce vatandaş katıldı.

        Çan Atatürk Şehir Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Menderes Parkı'na kadar sürdü. Binlerce kişinin katıldığı demokrasi nöbetinde hep bir ağızdan dualar edildi. Menderes Parkı'nda vatandaşlara hitap eden Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, "Hainlerin kararttığı, milletin kahramanlıklarla parlattığı o gecenin üzerinden tam 1 yıl geçti. Bu ülke başka darbeler de gördü ama 15 Temmuz ne 27 Mayıs'a, ne 12 Mart'a, ne de 12 Eylül'e benziyordu. 15 Temmuz'un amacı yönetimi almak değil, yönetimi, milleti esir almaktı. Bu millet yurduna kastedildiğinde, bağımsızlığına kastedildiğinde her şeyi bir kenara bırakıp dimdik ayakta durabiliyor" dedi.

        Çan Kaymakamı Adil Karataş ise, "Milletimiz darbelerden çok çekti ve bu darbenin maliyeti vatanımıza çok acı üzüntüler bıraktı. Rahmetli Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan, cumhuriyet tarihimizin ilk demokrasi şehitleri olarak acı bir şekilde tarihteki yerlerini aldı. 2013 Gezi kalkışmasında nasıl ki mesele ağaç meselesi değilse, 17-25 Aralık'ta mesele yolsuzluk meselesi değilse, 15 Temmuz 2016'da girişilen hain darbe girişinde de mesele Sayın Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Asıl mesele emperyalist güçler ve onun yerli işbirlikçilerinin Türkiye Cumhuriyetine diz çöktürme operasyonudur. 15 Temmuz 2016 hain kalkışma harekatı Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbeydi. O gece Türk milletini başsız bırakmak istediler. O gece memleketin birçok yerinde aziz Türk milletinin kendisini buldular" şeklinde konuştu.

        (SO-Y)

        16.07.2017 12:52:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa