Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çermik ve Çüngüş'te binlerce vatandaş FETÖ ve PKK'yı lanetledi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Emrah Kızıl - Hacı Güneş

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çermik ve Çüngüş ilçelerinde 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen "Demokrasi nöbetinde" bir araya gelen vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve terör örgütü PKK'yı lanetledi.

        Tüm yurtta olduğu Diyarbakır'ın Çüngüş ve Çermik ilçelerinde de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çüngüş'te ellerinde Türk bayraklarıyla alanları dolduran binlerce vatandaş FETÖ ve terör örgütü PKK'ya lanetler yağdırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma sinevizyondan canlı olarak verildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından yürüyüşlere geçildi. Bir daha 15 Temmuz'u yaşamamak için yürüdüğünü ifade eden Yasin Karadağ, "Allah onlara fırsat vermesin. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Onun eksikliğini vermesin" dedi.

        Çüngüş Kaymakamı Alper Çifçi ise, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getirerek, "Bin civarında vatandaşımızla beraber coşkulu bir şekilde yürüyüşümüzü de gerçekleştirdik. Demokrasi nöbetimize başladık. Cumhurbaşkanımızın talimatına kadar sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        "Rabbim heveslerini kursaklarında bıraktı"

        Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, Türk halkının çok çalışkan bir halk olduğunu vurgulayarak, "Bir arı ile mukayese ettiğimiz zaman çok çalışkan bir halk. Halkımız arı gibi çalışırdı toparlardı 10 yılda bir askeri faşist darbelerle toparlanmış olan balların tamamı alınıp götürülürdü. Bu darbe farklı bir darbeydi. Bu darbe gerçekleşseydi sadece balları değil, kovanları da beraberlerinde götüreceklerdi. Bunlar öyle bir hain ki dünyada hiçbir örneği yoktur. Rabbim onların heveslerini kursaklarında bıraktı. Allah bundan sonra böyle bir hain kalkışmayı bize göstermesin" ifadelerinde bulundu.

        "Çermik dik duruşunu gösterdi"

        Çermik'te de 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle benzer etkinlikler yapıldı. Etkinlikte konuşan Çermik Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara indiklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

        "Muhtarlarımızla, esnafımızla, gençliğimizle, kadınlarımızla Çermik halkı dik duruşunu gösterdi. Allah böyle bir durumu halkımıza bir daha yaşatmasın"

        (EK-MP-Y)

        16.07.2017 11:27:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa