Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Memur-Sen'den 15 Temmuz açıklaması

        (Fotoğraflı)

        Mimar Kaya

        HAKKARİ (İHA) - Memur-Sen Hakkari İl Teşkilatı 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde üzerlerinde 9 şehidin fotoğrafları ve isimleri yazılı yeleklerle basın açıklaması gerçekleştirdi.

        İl binasında bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis Demir ile farklı bölgelerde şehit olan 9 kahramanın fotoğraf ve isimleri yazılı yelekler giyerek 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Feysel Çiftçi, 15 Temmuz direniş ruhunun yollarını aydınlatmaya devam ettiğini söyledi. Çiftçi, "Bundan bir yıl önce Fethullahçı Terör Örgütü, bu millete boyun eğdirmeye, yönetime el koymaya yeltendi. Bu girişimi bir darbenin yanında bir işgal girişimi olarak değerlendiriyoruz. Hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldı. Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT saldırıya uğradı.

        Bu ülkenin büyük küçük yüzlerce binlerce sivil toplum örgütü, mensuplarıyla o gün meydanlara çıktı. Örgütsüz kitleler de o gün aynı duyguyla alanlardaydı. O gün aramızdaki bütün farklılıkları bir kenara koyduk; "sen" veya "ben" demedik "biz" olduk. En önemlisi de budur. Bu üst akıl 15 Temmuz öncesi DAİŞ'ten PKK'ya, FETÖ'den DHKPC'ye, TİKKO'dan Gezicilere bütün kozlarını oynadı. Başaramayınca darbeye yeltendi. Bu ihaneti 27 Mayıs'tan, 12 Eylül'den 28 Şubat ihanetlerinden ayıramayız. Bu darbelerin her biri aynı odakların ayrı taşeronlara verdikleri ihalelerdir. 15 Temmuz'un yıldönümü vesilesiyle şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor ve şükranla anıyoruz. Zalimlerin hem bu dünyada hem de ahirette yaptıklarının hesabını vereceklerine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

        (MK-ŞAK-Y)

        15.07.2017 15:48:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa