Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP 15 Temmuz'un yıl dönümünde anıta çelenk sundu

        (Fotoğraflı)

        Veysel Korkmaz

        SİVAS (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı 15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na 249 şehit anısına çelenk sundu.

        Fetullalahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimin yıl dönümü dolayısıyla CHP Sivas İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na 249 şehit anısına çelenk sundu. Darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan partililer adına konuşan İl Başkanı Ulaş Karasu,"Geçen yıl bugün yıllardır devlet kadrolarının teslim edildiği FETÖ terör örgütüne mensup kişiler ne yazık ki bir darbe girişiminde bulundular. Bu darbe girişimi halkımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin darbeyi desteklemeyen subaylarının mücadelesi ile etkisiz hale getirilmiştir. Bu darbe girişimi yıllarca bizim çocuklar denilerek devlet kadrolarına yerleştirilmiş bir cemaat tarafından yapılmıştır. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yıllarca bu cemaat ile kol kola yürüyen siyasilerin üzerine gidilmemiş sadece alt kadrolar ile mücadele edilerek siyasi ayağı gizlenmeye çalışılmıştır." dedi.

        Devlette liyakat sistemin egemen olması gerektiğini ifade eden Karasu şunları söyledi.

        "Bu olayları yaşayınca laik Cumhuriyet'in, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve demokrasinin değerini daha iyi anlıyoruz. Devlet cemaatlere, tarikatlara teslim edilmeyecek kadar kutsaldır. Bu yaşadığımız olaydan ders çıkarmak zorundayız. Demokrasimizi güçlendirmek adalet sistemimizi tarafsız bir hale getirmek hepimizin görevidir. Bir arada yaşamamızın bir ve beraber olabilmenin en önemli unsuru laik Cumhuriyet'imizdir. 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha lanetliyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 80 milyonun birliği ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek."

        (UY-Y)

        15.07.2017 12:32:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa