Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASP şehit aileleri ve gazilere yemek verdi

        (Fotoğraflı)

        Mimar Kaya

        HAKKARİ (İHA) - Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde şehit aileleri ve gazilerle akşam yemeğinde bir araya geldiler.

        Hakkari evinde verilen yemeğe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Baş Savcısı Altuğ Kürşat Şahit, Ağır Ceza Reisi Ayhan Dal, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Bekir Abac, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, ASP İl Müdürü M. Akif Bildirici, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat ile şehit aileleri, gaziler ve kurum amirleri katıldı.

        Yemek öncesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın selamlarını protokole ve davetlilere ilettikten sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren ASP İl Müdürü M. Akif Bildirici, şehit ve gazileri anma etkinliği çerçevesinde verdikleri yemek programına gelen davetlilere teşekkür etti. Müdür Bildirici, "15 Temmuzun sene-i devresinde Bakanlığımızın talimatları ve Sayın Valimizin himayelerinde şehitler ve gazileri anma etkinliği çerçevesinde yemek programımıza düzenledik. 15 Temmuz gecesi vatanı için, bayrağı için ve mukaddesatı için ayrıca ülkenin milli birliğini ve beraberliğini korumak amacıyla terörle mücadelede canını feda eden asker, polis, korucu ve sivil şehitlerimizi yad etmek hatıralarına sahip çıkmak için burada bulunuyoruz. Şehitlerimizin bize emanetleri olan aileleriyle ve gazilerimizle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Valiliğimiz tarafından hazırlanan 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü programı çerçevesinde 11 Temmuzda başlamak üzere il müdürlüğü olarak çeşitli etkinlikler düzenlemek suretiyle şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarını yaşatmaya ve canlı tutmaya çalıştık. 15 Temmuzu asla unutmayacağız, şehit ve gazilerimizi de unutturmayacağız. Şehitlerimizin ruhu şad olsun mekanları cennet olsun. Gazilerimize de sağlık ve sıhhat içinde uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

        Daha sonra bir konuşma yapan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Bugün burada huzur içerisinde, güven içerisinde vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü sağladığımız bir ortamda bayrağımızın uğrunda her an canımızı vermeye hazırız. Bayrağımızın özgürce dalgalanmasında en büyük paya sahip olan ve kanlarını, canlarını bahsetmiş olduğum en büyük değerlerimiz uğruna feda eden şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum. Burada bulunan kıymetli misafirlerimizde bu kanını canını feda eden şehitlerimizin yakınları, çocukları babaları ve gazilerimizden oluşuyor. Ben bu kadar kıymetli bir toplulukla olmaktan duyduğum memnuniyeti ayrıca ifade etmek istiyorum. Tarihimiz boyunca bu toprakların özgürlüğü, birlik ve beraberliğimiz için mücadele eden dedelerimiz, babalarımız, amcalarımız ve ağabeylerimizin bırakmış olduğu mirası, şimdi de onların evlatları, çocukları ve kardeşleri aynı fedakarlığı gözlerini kırpmadan sürdürmeye devam ediyorlar. Bununla da ne kadar övünsek azdır" şeklinde konuştu.

        (MK-ŞAK-Y)

        15.07.2017 09:41:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa