Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars Valisi Rahmi Doğan:

        - "15 Temmuz gecesi Türk Milleti demokrasinin ve egemenliğin yegane sahibi olduğunu bir kez daha hain darbecilere ve destekçilerine gösterdi"

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars Valisi Rahmi Doğan, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Milletine, Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en hain darbe girişiminin gerçekleştirildiğini belirtti.

        Vali Doğan, 250 vatandaşın şehit olduğu, 2 bin 196 vatandaşın gazi olduğu, hain darbe girişimini bedenlerini tanklarının önüne koyan Türk milletinin önlediğini söyledi.

        FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) mensupları tarafından mevcut hükümetimizi yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek maksadı ile 15 Temmuz 2016 günü Türk Milletine, Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en hain darbe girişimini gerçekleştirmiştir diyen Doğan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, birçok devlet büyüğümüze karşı saldırıda bulunulmuş, TBMM dahil devletin stratejik noktaları savaş uçakları ile bombalanmış, emniyet güçleri ve sivil vatandaşlara yönelik öldürme eylemleri gerçekleştirilmiştir. 250 vatandaşımız şehit olmuş, 2 bin 196 vatandaşımız da gazi olmuştur. Millet iradesini hiçe sayarak başlatılan o karanlık ve kanlı darbe girişimi; canı pahasına direniş gösteren, bedenini tankların önüne atarak milli iradeye sahip çıkan aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve fedakar milletimizin kararlı duruşu sayesinde önlenmiştir" dedi.

        Türkiye'nin tüm şehir meydanlarında demokrasi ve millet iradesine sahip çıkmak için bir araya gelen her partiden, her görüşten, her hayat biçiminden vatandaşımız bu destansı tutumu sayesinde bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegane sahibinin Türk Milleti olduğunu bir kez daha darbecilere ve destekçilerine en net şekilde gösterdiğini ifade eden Doğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin en fazla hissedilen şehirlerden birisinin Kars olduğuna dikkat çekti.

        Kars Valisi Rahmi Doğan, "Hain darbe girişimini İstanbul ve Ankara'dan sonra en fazla hisseden şehirde şüphesiz Kars' tır. Geçmişte birçok işgale ve zulme uğrayan Gazi Kars'ta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın millet iradesine yaptığı vurgu ile birlikte sokaklara ve meydanlara inerek milli iradeye sahip çıkmış, hainlere o geceyi dar ederek demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur. Yüzyıllar boyu düşmana boyun eğmeyen Karslılar, vatan haini darbeci teröristleri de gecenin karanlığına gömmeyi başarmışlardır. 7'den 70'e Kars halkı, ecdattan miras kalan bu vatanın, bu bağımsızlığın kolay kazanılmadığı bilinciyle bayrağı, vatanı, milleti, devleti ve demokrasisi uğruna kendi isteğiyle yağmur, çamur, soğuk demeden aylarca nöbet tutmuş, bu demokrasi nöbetini adeta bir demokrasi şölenine dönüştürmüştür" diye konuştu.

        15 Temmuz, yeni Türkiye'nin doğuşunun destanı olduğunun altını çizen Doğan, "15 Temmuz'da dost-düşman tüm dünya, Türk milletinin vatanına, bayrağına ve demokrasisine nasıl sahip çıktığını, bu kutsal değerler için canını nasıl hiçe saydığını bir defa daha görmüştür. Herkes bilmelidir ki; 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Birliğini, beraberliğini, kardeşliğini güçlü tutan bir Türkiye'de huzurun, istikrarın, kalkınmanın önünde hiçbir engel olamaz. Türk Milleti, 15 Temmuz'u unutmayacak, unutturmayacaktır. Bundan sonra da bu ve benzeri girişimlere asla taviz vermeyecektir. Vatan, millet aşkına darbeye dur diyen ve bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, kahraman gazilerimize sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum" şeklinde konuştu.

        (IÇ-Y)

        14.07.2017 17:30:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa