Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Gümrükçüoğlu'ndan "Bayrağını al, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'na gel" çağrısı

        TRABZON (İHA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonluları 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşüne ve 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine davet etti.

        15 Temmuz 2016'da Türk Milletinin destan yazdığını kaydeden Gümrükçüoğlu, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'da yine milli irade nöbetlerinde olacağız. Aziz hemşehrilerimi bayraklarıyla birlikte Cumartesi günü 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'na (Meydan parkı) bekliyoruz" dedi.

        Değerlendirmesinde 15 Temmuz 2016'da Türk Milletinin çok büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, "Tarihimizde ihtilaller, darbeler yapmaya gayret edenler hep var olmuştur ancak 15 Temmuz 2016'da içimizdeki hainler, şer odakları ile birlikte ülkemizde terör eylemi gerçekleştirmiş, işgal hareketine kalkışmıştır. Aziz Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Emniyet güçleri ve TSK'nın saygın mensupları ile birlikte hainleri 24 saat içinde tarih sahnesinden silmiştir" ifadelerini kullandı.

        Türk Milletinin 15 Temmuz'daki duruşuyla dünyaya örnek olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Milletimizin bundan sonra da aynı milli bilinç ile hürriyetini, demokrasisini, devletini, bayrağını, dinini, mukaddesiyatını korumaya, sınırlarımız dışında da bütün İslam coğrafyalarındaki dindaşlarımız ve bütün insanlık içinde zulüm sahnelerinin ortadan kaldırılması için gayretlerine devam edecektir" diye konuştu.

        Başkan Gümrükçüoğlu, İslam coğrafyasının ve dünyadaki tüm mazlum milletlerin umudu olan Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da ihanetle etkisizleştirilmek istendiğini belirttiği değerlendirmesinde sözlerini şu şekilde tamamladı: "Son yıllarda tüm dünyada, özellikle İslam coğrafyasında bir büyük planın uygulanmakta olduğunu görüyoruz. İslam ülkelerinin nasıl karıştırıldığını, Arap Baharı diye ortaya atılan planın aslında insanların bir birilerini katletmeye yol açmanın sahneleri olduğunu görüyor ve yaşıyoruz. Bütün o coğrafyaların, mazlum milletlerin gür sesi olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve o coğrafyalara umut olan büyük Türk Milleti, 15 Temmuz 2016'da etkisiz hale getirilmek istenmiştir. 15 Temmuz'un yıldönümü vesilesiyle bu büyük planı hatırlamak ve Türk Milletinin bunu hiçbir zamanda unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı bir kez daha ilan etmek istiyorum."

        (OK-ÖS-Y)

        14.07.2017 16:05:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa