Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akdoğan, Ömer Halisdemir Üniversitesinin mezuniyet törenine katıldı

        (Fotoğraflı)

        Mücahit Bilgi

        NİĞDE (İHA) - Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Ömer Halisdemir Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezunları için düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.

        Törende 15 Temmuz hain darbe girişimi ve darbeye darbeyle karşılık veren Türk Milletinin kahramanlığından bahseden Akdoğan Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'ü de başarısından dolayı kutladı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Geçen yıl yapılan mezuniyet töreni sonrasında darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını hatırlatan Başkan Akdoğan, '' Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da yaptığı hain kalkışma Türk milletinin basiretiyle bastırıldı. Bu bastırılmada en büyük rol şehidimiz Ömer Halisdemir'in oldu. Niğde Üniversitesi'nin ismi şehidimizin adı olan Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildi. Bu vesileyle üniversitemizin adını Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirilmesine karar veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlar kuruluna, milletvekillerimize ve üniversitemiz yönetimine teşekkür ediyorum. Şehidimizin ismini taşıyan üniversiteye hepimiz sahip olduk'' dedi.

        Bu millet aziz millet, bu millet yüce millet

        ''İnsan her şeyi bulabilir ama ülkesini kaybettiği zaman bir daha bulamaz'' diyen Belediye Başkanı Akdoğan, '' Türk milleti bu coğrafyaya geldiği günden beri birçok badirelerden geçti. 1071'den bugüne kadar birçok Haçlı seferleriyle karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz'u darbe girişiminden ziyade haçlı girişimi yani bu coğrafyayı, bu ülkeyi, bu milleti haçlılara teslim etme girişimi olarak görüyorum. Bu bakımdan belki 80 ihtilalinde, 70 yada 60 ihtilalinde milletimiz yapılan darbelere karşı gelmedi ancak 15 Temmuz haçlı ittifakının bu ülkeyi başka ülkelere peşkeş çekmesine, bağımsızlığına el koyma girişimine milletimiz izin vermedi. Türk Milleti basiretini bir kez daha göstererek bu ülkenin bölünmesine, parçalanmasına müsaade etmedi. Milletimizle ne kadar övünsek azdır. Bu millet aziz millet, bu millet yüce millet'' diye konuştu.

        Yeryüzünde hiçbir güç Türk milletinin elini bükemez

        Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ''Yaşadığımız huzuru ülkemizin güvenlik güçlerine borçluyuz'' dedi. Akdoğan, ''Başımızı yastığa rahatça koyabiliyorsak, bu mezuniyet törenini yapabiliyorsak, işimize gidip aşımızı kazanabiliyorsak bunu sınırlarımızı koruyan askerlerimize ve polisimize borçluyuz. Bizler millet olarak aramıza vatan hainlerini, ajanları sokmazsak yeryüzünde hiçbir güç Türk milletinin ne elini bükebilir ne de sırtını yere getirebilir'' şeklinde konuştu.

        Rektör'ümüzü kutluyorum

        Mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Akdoğan Rektör Görür'ün başarısını da kutladı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konuşmasını şu sözlerle noktaladı. '' Rektörümüz 8 yıldır bu üniversitede görev yapıyor. Göreve geldiği günlerde üniversitemizin 15-16 bin civarında öğrencisi vardı. 8 yılın sonunda bu sayı 30 bine yaklaştı. Tüm Niğdeliler adına Rektör'ümüzü ve ekibini kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Ömer Halisdemir Üniversitesi kendini ikiye katladı. Bu önemli bir başarı''.

        Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından üniversiteyi dereceyle tamamlayan öğrencilere plaket ve ödülleri verildi. Mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla tören son buldu.

        Ömer Halisdemir Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay İhsan Çanak, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

        (MB-YE-AÖ-Y)

        14.07.2017 15:01:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa