Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun'da STK'lardan ortak '15 Temmuz' açıklaması

        (Fotoğraflı)

        GİRESUN (İHA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılı nedeni ile Giresun'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ortak bir basın bildirisi yayınladı.

        Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) toplantı salonunda bir araya gelen STK'lar adına bildiriyi GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu okudu. Bildiride "15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz" diyen Çakırmelikoğlu, "15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı Terör Örgütü, devletimizi ele geçirmeye, milleti baskısı ve egemenliği altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak, Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun Milletimiz cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu" dedi.

        15 Temmuz geçesi büyük bir sınav verdiğini ifade eden Çakırmelikoğlu şöyle devam etti;

        "Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışındaki hiçbir güç yönetemez. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit edildi. 2 Bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz."

        (RY-ÖS-Y)

        13.07.2017 15:15:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa