Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz Şehitleri anısına 249 fidan toprakla buluştu

        (Fotoğraflı)

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği düzenlendi. Etkinlikte 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitler adına 249 fidan toprakla buluşturuldu.

        15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında Bartın Valiliği koordinesinde Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği düzenlendi.

        Törenin açılış konuşmasını Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık gerçekleştirdi. Yanık, konuşmasında; "24 Mart tarihinde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz bu ormana şu ana kadar 7550 adet fidan dikmiştik. Bugün ise 15 Temmuz gecesi bu vatan uğrunda şehit olan kahramanlarımızın sayısı kadar olan 249 adet fidan dikeceğiz. 15 Temmuz'u unutmadık unutturmayacağız" dedi.

        Bartın Valisi Nusret Dirim de, şu ifadeleri kullandı; "Bu alanda daha önce bir kaç kere bir araya geldik. Bugün ki programımız ise tabi ki 15 Temmuz Şehitleri ile ilgili. Şehitlerimizin sayısı adedince bugün burada fidan dikeceğiz. 249 tane yeni fidan dikeceğiz. Tamamlama amaçlı olarak olacak bu, yoksa burada daha önce 7 bin 550 tane fidan toprakla buluşturulmuştu. Bu fidanlar büyüdükçe şehitlerimizi hatırlatacak. Şehitlerimizin hatıraları bu güzel alanda canlı olacak. 15 Temmuz milletimiz için çok önemli bir dönüm noktası. Türk milleti işgalcilere karşı darbeci hainlere karşı kararlı duruşunu göstermek suretiyle bir kez daha asla teslim olmayacağını, milli iradeyi teslim etmeyeceğini, boyun eğmeyeceğini, namusuna, değerlerini sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Bu anlamda milletimize ne kadar şükran duysak azdır. Bizler bu topraklar üzerinde huzur içerisinde yaşıyorsak bunun bedelini kanlarıyla, canlarıyla, sağlıklarıyla ödeyen aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu anlamda ben 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı çerçevesinde Orman teşkilatımızın bu güzel çalışmasını yürekten destekliyorum kutluyorum emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz akşamıda Cumhuriyet Meydanı'nda hep beraber olacağız. 2016 yılında nasıl buluştuysak bayraklarımızla, toplumun bütün kesimlerinin katılımıyla, genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, sivil toplum örgütleriyle, kamu kurum kuruluşlarımızla Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız ve şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anacağız. O günü tekrar hatıralarımızla hafızalarımızla tazeleyeceğiz. Tüm halkımızı bekliyorum."

        (AY-AY)

        13.07.2017 14:37:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa