Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KMÜ personeline işaret dili eğitimi verildi

        (Fotoğraflı)

        KARAMAN (İHA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğünün düzenlediği 'İşaret Dili Kursu' başladı.

        Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs projesi kapsamında Türkiye'deki üniversiteler arasında bir ilkin gerçekleştirileceği kursta, işitme engelli kişilerin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dil olan işaret dilinin öğretilmesi hedefleniyor. KMÜ bünyesinde çalışan elliye yakın akademik ve idari personelin katıldığı kurs 11 Temmuz ile 28 Eylül tarihleri arasında verilecek. İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak'ın eğitmenliğinde devam edecek olan kurs KMÜ İslami İlimler Fakültesinde hafta içi Salı ve Perşembe günleri 09.00-12.00 saatleri arasında olacak. Kurs bitiminde katılımcılara işaret dili sertifikası verilecek.

        KMÜ Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Mustafa Başkonak, "Yurt genelinde engelli bireylere yönelik olarak yapılan eğitsel ve fiziksel düzenlemelerin içerisinde toplumsal farkındalık çok önemli. Hem toplumda farkındalığı artırmak hem de bir eğitim kurumu olarak üniversitemizde eğitimlerine devam eden ve edecek olan engelli öğrencilere yönelik gerek akademik gerekse idari tüm personelin desteğini en üst seviyeye taşımak için bu projeyi hayata geçirdik. Daha önce üniversitede farklı bölümlerde okuyan öğrencilerimize yönelik olarak üç dönem işaret dili kursu verdik. Çalışmalarımız her geçen gün hız kesmeden devam edecek. Bize destek olan ve bu işe gönlünü veren herkesten Allah razı olsun" dedi.

        (MD-FM-Y)

        13.07.2017 13:11:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karaman İlçeleri
        Tüm Karaman Haberleri
         Karaman

        Karaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa