Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ TSO Başkanı Alan;"15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız"

        (Fotoğraflı)

        Kamil Can Kılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıldönümüne girildiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, iki hafta boyunca farklı etkinliklerle, hazırlanan afişlerle ülkenin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını söyledi.

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve 7 Sivil Toplum Kuruluşu adına Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da 15 Temmuz'la ilgili açıklama yapıldı.Elazığ Ticaret Borsasında bir araya gelen oda ve STK başkanları adına açıklamayı Elazığ TSO Başkanı İdris Alan yaptı.

        15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacaklarını dile getiren Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, "15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı.Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak, Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti" dedi.

        Milletin cesareti ve ferasetinin bu belayı,fitneyi durdurduğunu vurgulayan Başkan Alan, "Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu ve canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da ilk andan itibaren devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Darbe girişimine karşı net tavır gösterdiler. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. 15 Temmuz'da Türkiye en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir" diye konuştu.

        (CK-HİV-Y)

        13.07.2017 12:24:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa