Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çüngüş'te 15 Temmuz Şehitleri anıldı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kızıl - Hacı Güneş

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okutuldu, yemek verildi.

        Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehitler olanlar için merkez Alibey Camii'nde mevlit okutuldu. Kaymakamlık ve belediyenin organize ettiği program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehitler için okunan duaların ardından sona eren mevlit programına Çüngüş Kaymakamı Alper Çiftçi, Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca ve vatandaşlar katıldı. Programın ardından Çüngüş Belediyesi, belediye taziye evinde 600 kişilik yemek verdi.

        "Sadece balı değil kovanın kökünü götüreceklerdi"

        15 Temmuz sürecinde Türkiye'nin çok ciddi riskler atlattığını vurgulayan Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, "15 Temmuz süreci büyük bir kaostu. Bundan büyük bir ihanet söz konusu olamaz. Biz Türkiye Cumhuriyeti halkı olarak arı gibi çalışkan bir halkız. Bu askeri faşist süreçler darbelerle gelir toplamış olduğumuz balları hepsini alır götürür ve boş kovan kalırdı. Şunu iddia ediyorum ki 15 Temmuz ihaneti başarılı olsaydı sadece balı değil kovanın kökünü götüreceklerdi. Elhamdülillah başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halkımızı sokağa, havalimanlarına teşviki ve halkımızın göstermiş olduğu öz güven bunu engelledi. Biz bu halka minnettarız. Allah onlardan razı olsun. Rabbim bundan sonraki süreçlerde bizi bu hainlerden korusun. Allah 15 Temmuz'u bir daha bu halka yaşatmasın" dedi.

        (EK-MP-AŞ-Y)

        12.07.2017 10:46:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa