Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Refahiye deresi, yeşil alan oluyor

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Aslan

        ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'ın Refahiye ilçesi içerisinde geçen dere üzerinde ıslah çalışması yapılacak.

        Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan'ın Refahiye ilçesinden geçen dere üzerinde yapılacak olan rekreasyon ve rehabilitasyon çalışması öncesi dere kenarında mülkiyeti bulunan vatandaşlarla bir araya geldi.

        Başbakanı Binali Yıldırım'ın derede ıslah çalışması yapılması talimatı üzerine Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, proje alanı içerisinde ev veya arazisi bulunan vatandaşlar ile toplantı yaptı.

        Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İlçe Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Cevdet Çınar ve ilgili vatandaşlar katıldılar.

        Yapılacak olan rekreasyon ve rehabilitasyon çalışması hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulunan ValiAli Arslantaş, "DSİ Bölge müdürlüğümüz bu alanda bir proje çalışması yaptı. Suyun içinden aktığı 8 metrelik taşkın koruma alanı olmak üzere toplam 46 metre genişliğinde bir alan yapılacak. Derenin her iki noktasında gezi alanları, park, çocuk oyun gurupları olacak. İnsanların her zaman faydalanabileceği rekreasyon alanı oluşturulacak. Vatandaşlarımızın bu alanda tapulu alanları var. Yapılacak çalışma sonrasında mülk sahipleri ile uzlaşma sağlanması durumunda 3 bin 100 metrelik güzergahta bu çalışma yürütülecek. 3 bin 100 metrenin bin 800 metresi hazine arazi olduğundan herhangi bir sorun görünmüyor. Geriye kalan alanda vatandaşların yerleri var. Amacımız, vatandaşımızın burada güzel bir vakit geçirebileceği bir yeşil alan inşa etmek. Kurulacak komisyon tarafından mülk sahipleri ile kısa sürede uzlaşı sağlanmasını ümit ediyoruz" dedi.

        Vali Ali Arslantaş'ın konuşmasının ardından salondaki katılımcılar proje hakkında bilgilendirildiler.

        (AA-AA-Y)

        12.07.2017 09:54:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzincan İlçeleri
        Tüm Erzincan Haberleri
         Erzincan

        Erzincan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa