Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TKÜUGD: "Binlerce Türkmen DEAŞ elinde esir"

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Musul'un Türkmen kenti Telafer'de binlece Türkmen DEAŞ elinde esir. Mahlebiye'de de 2 bin üzerinde Türkmen ölüm tehlikesi içinde yaşıyor.

        Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı Güngör Yavuzaslan Musul'dan kaçan DEAŞ teröristlerin Türkmen bölgelerinde katliam yaptığını açıkladı. Yavuzaslan bölgede diğer tehlikenin ise Haşdi Şaibi içindeki aşırı gurupların kontrolsüz faaliyetleri olduğunu bildirdi.

        Gazeteci Yavuzaslan açıklamasında''Irak'ta terör örgütü DEAŞ'in elinde bulunanTürkmen kasabası Mahlebiye'de binlerce Türkmen açlık tehlikesi altında. Musul'un 40 kilometre batısındaki El-Mahlebiye beldesinde bulunan Türkmenler DEAŞ tarafından esir tutuluyor. Beldede çatışmalarda önce 2 bin 500 Türkmen yaşıyordu. DEAŞ'ın Musul kent merkezinden tasfiyesi sonrası kenti terk eden yüzlerce DEAŞ militanı Mahlebiye'de Irak güçleri tarafında kuşatıldı. Musul operasyonu kent merkezi sonrası Türkmenler için de büyük önem taşıyor. Musul bölgesinde Türkmenler Araplardan sonra ikinci ana unsurdur. Özellikler Türkmen Telafer dahil 600 bin Türkmen terör örgütü öncesi bölgede yaşıyordu. Hala yüzlerce Türkmen, Arap ve Yezidi kadınları örgütün elinde esir durumda. Bölgede DAEŞ terör örgütünün elinde kalan 60 bin civarındA Türkmen var. Irak ordusu Türkmenleri DAEŞ'tan kurtarmak için hazırlık içinde. Bölgede Haşdi Şaibi ve Asaip Ahil Hak gibi Irak merkezi yönetimine bağlı ulusal güçler dışında grublar Musul'un güney bölgesinde i Mahlebiye, ve Telafer'e doğru bölgede hareket halindeler. Mahlebiye çevresini Haşdi Şaibi kontrol ediyor.İçeride ise DEAŞ militanları var Türkmenler ise kasaba içinde şiddet ve açlık içinde yaşıyorlar''dedi.

        (AY-AY)

        11.07.2017 15:38:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa