Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyaca ünlü kirazın hasadı başladı

        (Fotoğraflı)

        Mücahit Bilgi

        NİĞDE (İHA) - Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz, Kılan ve Emirler köyünde yetişen dünyaca ünlü kirazın hasadı başladı.

        Kılan köyünde temmuz ayının ilk haftasından itibaren başlayan hasatta ihracatlık seçilmiş ziraat 900 cinsi kirazın kilosu 9 liradan alınıyor. Halk arasında Kılan kirazı denen kirazın fiyatının, kış ayının şiddetli ve çok uzun sürmesinden dolayı 10 lira bandını aşması bekleniyor.

        Bazı bahçe ve ağaçlarda neredeyse kiraz bulunmazken, bazı bölgelerde ise geçen yılın üçte biri oranında verim alındı. Dünya pazarında kalitesi ve aromasıyla tercih edilen Kılan kirazını en çok Alman ve Ruslar tüketiyor. Ortadoğu pazarına kiraz ihracatı yapan Kılan köyünde her yıl 2 bin ton civarında birinci sınıf kiraz yetiştiriliyor.

        (MB-YE-SK)

        11.07.2017 08:56:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa