Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç'te depremzedeler evlerine kavuştu

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - 2010 yılında meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar çekilen kura sonrası yeni evlerine kavuştu.

        2010 yılında meydana gelen Elazığ-Karakoçan depreminde Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı 5 köyde toplam 64 ev hasar görmüştü. Hasar tespit raporunun ardından AFAD, gecen yıl evleri yıkılan afetzedeler için merkez Yenişehir Mahallesi Telyin mevkiinde 4 bloktan oluşan toplam 64 adet afet konutu yapımına başlamıştı. Yapımı biten konutların hak sahipleri, Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezinde noter huzurunda kura çekilen kura ile belirlendi.

        Depremde Genç ilçesine bağlı Gerçekli, Sırmalıova, Eskibağ, Alaattin ve Balgöze köylerinde 64 evin ağır hasar gördüğünü belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürvekili Mehmet Emin Taş, "Hasar tespit raporunun ardından AFAD, evleri yıkılan afetzedeler için merkez Yenişehir Mahallesi Telyin mevkiinde geçtiğimiz yıl 4 bloktan oluşan toplam 64 adet afet konutunun yapımına başlamıştı. Yapımı biten konutların hak sahipleri ise noter huzurunda kura çekilen kura ile belirlendi" dedi.

        Bölgenin birinci derece deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken Taş, "Yapımını gerçekleştirdiğimiz konutlar afet konutlarıdır. İlimiz afetler konusunda özellikle deprem afeti noktasında Doğu Anadolu fay hattı ile Kuzey Anadolu fay hattının kesişme sahasında bulunması hasebiyle birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. İlimizde geçmişte acı sonuçlar doğuran depremler olduğu gibi gelecekte de depremler olabilir. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Bizlere bu noktada düşen depreme dayanıklı yapılar inşa ederek, ilimizin yapı stokunu depreme dayanıklı hale getirmektir" ifadelerini kullandı.

        (YA-CK-BA-Y)

        10.07.2017 16:27:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa